Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига на Англия

Лестър - Бърнли
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 17.09.2016
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


Анонсът на 5-я кръг във Висшата лига започва със срещата между шампиона в Премиършип Лестър и миналогодишния първенец в Чемпиъншип Бърнли.

"Лисиците" не започват добре сезона в първенството, където от 4 мача имат едва 4 точки, а в миналия кръг дори допуснаха разгромно поражение от Ливърпул с 4:1, което отново загатва, че може би играчите на Раниери няма да могат да се борят за защита на титлата си. В Шампионската лига нещата са по-добри, след като в средата на седмицата Лестър успя категорично с 3:0 да се наложи в Белгия над Брюж. В лазарета на домакините се намират Менди, Шлуп и Дани Симпсън, което означава, че Луис Енрнандес отново ще е на десния бек, а Амартей ще оперира в средата на терена с Дринкуотър. Новото попълнение Слимани вече направи своя дебют за клуба преди дни и се очаква да започне титуляр и този уикенд.

Бърнли има същият актив от точки, както съперника си, но за скромния тим това е постижение, тъй като основната задача пред треньорския щаб е оцеляването. Новакът е типичен домакинския отбор, а в гостуванията си не се представя убедително, така че и точката ще е успешна за виненочервените. В състава няма особени кадрови проблеми с изключение на контузения Ашли Барнс.

Последната среща между двата тима на "Кинг Паур Стейдиъм" преди 2 години завърши наравно 2:2, но тогава силите на отборите бяха съвсем различни. Лестър е шампион на Англия и има по-класните играчи, така че ще гони категорична победа над скромния Бърнли.

Прогноза: Лестър - Бърнли 2:0

 


Уест Бромич - Уест Хем
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 17.09.2016
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


Изключително непредвидим се оказва съботния мач между коравите Уест Бромич и Уест Хем.

Домакините са неудобен и труден за побеждаване тим на свой терен, макар че вече допусна поражение пред своя публика още във втория кръг. "Дроздовете" ще се борят и през този сезон за оцеляването си, а загубата миналата седмица от Борнемут безспорно не удовлетворява привържениците на клуба. Крис Брънт все още не е готов за игра, докато младия Джонатан Леко продължава да изпитва болки и да не е на разположение. Тони Пюлис е под напрежение и се заговори дори за смяната му, така че ще е интересно да видим дали ще направи някакви промени в състава или ще се придържа към стила си.

Уест Хем започна кампанията с огромни амбиции и цели, но засега са попарени след само 3 точки от 4 двубоя във Висшата лига. Пораженията при гостуванията на Челси и Манчестър Сити може да се приемат, но домакинската загуба с 4:2 миналата седмица от Уотфорд е неприемлива за феновете. "Чуковете" отпаднаха и от Лига Европа, което още повече влошава ситуацията в отбора. Една от причините за лошия старт са контузиите на ключови за Славен Билич играчи - Аарън Кресуел, Диафра Сако, Андре Аю и Анди Керъл. Ключово за играта на гостите ще е представянето на Дмитри Пайет и Микел Антонио, а големи са очакванията към новото попълнения Симоне Дзадза.

Труден и тежък двубой, който ще се реши и от най-малкото, а едва ли има ще станем свидетели и на много положения. Уест Хям ще годни задължителна победа, докато Уест Бромич на всяка цена ще се опита да удържи поне точката.

Прогноза: Уест Бромич - Уест Хем 0:1

 


Евертън - Мидълзбро
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 17.09.2016
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън


Два отбора, които започват добре сезона се изправят един срещу друг в съботната програма на Висшата лига. Евертън се намира в топ 4 с 10 точки, докато Мидълзбро е с 5 точки, което за новак си е задоволително.

Новият мениджър на "карамлите" Роналд Куман определено донесе положителен ефект с идването си в клуба. Домакините са в серия от 4 поредни победи във всички турнири, а единственото реми дойде още в първия кръг срещу амбициозния Тотнъм. Въпреки това, кардовите проблеми пред Евертън не са малко, тъй като с травми са Бешич, Браунинг, Пенингтън и Джеймс Макарти, докато състоянието на Дарън Гибсън и Том Клевърли е все още неясно. "Карамелите" ще разчитат най-вече на голмайсторките качества на Лукако, който изглежда си връща формата след хеттрика си миналата седмица.

Мидълзбро се завърна в Премиършип с приповдигнато настроение и сезонт за новаците започна добре с победа и две равенства. След това дойде домакинското поражение от Кристъл Палас, което приземи всички в клуба. Все още не са възстановени Джеймс Хъсбанд, Ледбитър и Фабио, но пък Гастон Рамирес и Мартен де Роон са вече напълно готови за 90 минути и вероятно ще започнат титуляри.

По-класния тим безспорно е Евертън, който ще гони 3 точки, за да продължи добрата си сериа, а Мидълзбро ще се опита да удържи поне равенството. Нападенито и на двата отбора е впечатляващо, така че можем да станем свидетели на приятен сблъсък.

Прогноза: Евертън - Мидълзбро 2:1

 


Кристъл Палас - Стоук Сити
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 18.09.2016г.
Час: 16:15
Съдия: Крейг Поусън


Кристъл Палас посреща Стоук в мач, в който и двата отбора излизат с голям брой кадрови проблеми.

"Орлите" започнаха лошо кампанията с две поражения, но след това дойде победата над Блекпул в турнира за Купата на лигата, което очевидно даде сили на лондончани, които спечелиха 4 точки срещу Борнемут и Мидълзбро. Алън Пардю няма да може да разчита на Кабай, Бакари Сако, Папе Суаре и Лоик Реми. Бентеке направи страхотен мач миналата седмица и ще е интересно да видим дали ще повтори играта си и този кръг.

Стоук миналия сезон беше изключително корав съперник, но през тази кампания започва трагично със само една точка от 4 мача и логично дели последното място в таблицата със Съндърланд. Една от причините е в отсъствието на ключови футболисти и този път Марк Хюз няма да може да разчита на Стивън Айрланд, Афелай, Джак Бътланд, Якоб Хаугард, Глен Джонсън, Маме Диуф и Шакири, макар че за последните двама има малък шанс да се появат в игра.

Моментната форма на Кристъл Палас изглежда по-стабилна и логично домакините ще търят малко повече победата. Въпреки това, Стоук не бива да се подценява и едва ли подялба на точките няма да удовлетворява съперниците.

Прогноза: Кристъл Палас - Стоук 1:1

 


Саутхемптън - Суонзи
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 18.09.2016
Час: 16:15
Съдия: Майк Джоунс


Анонсът на 5-я кръг на Висшата лига завършва с домакинството на Саутхемптън над Суонзи.

"Светците" се разделиха през това лято с някои ключови играчи, както и с мениджъра си Роналд Куман. Това съвсем естествено доведе до спад в играта на тима, който е само с две равенства във Висшата лига. Все пак трябва да отбележим, че двете поражение дойдох при гостуванията на грандовете Арсенал и Манчестър Юнайтед. Саутхемптън започна и двубоите си за Лига Европа, където в средата на седмицата се наложи класически с 3:0 над Спарта Прага. Флорин Гардош и Джереми Пиед са в лазарета, а рекордното ново попълнение за клуба Софиан Буфал все още не е на разположение.

Суонзи засега показва игра на приливи и отливи, така че малко постоянство е нужно на Франческо Гуидолин. "Лебедите" успяха да се преборят за точката си в миналия кръг срещу Суонзи, което може да приповдигне настроението в съблекалнята. Нейтън Дайър е единственият, който със сигурност пропуска срещата, а Бастон е всеоще под въпрос.

Саутхемптън изглежда няма да е същия, както при Роналд Куман, но все пак "светците" си остават корав съперник, който може да изненада всеки. От своя страна Суонзи е колеблив, но пък загатва, че в състава на "лебедите" има потенциал, който може да се прояви във всеки един момент.

Прогноза: Саутхемптън - Суонзи 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118