Анонс на 1-ви кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Висшата лига на Англия

Хъл Сити - Лестър
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 13.08.2016г.
Час: 14:30
Съдия: Майк Дийн


Сезон 2016-2017 на Висшата лига започва със срещата между новака Хъл и шампиона на Англия Лестър. Домакините успяха да се завърнат в елита и ще се опитат да започнат кампанията успешно, а какъв по добър начин за това от поне равенство срещу миналогодишния първенец. "Лисиците" от друга страна ще имат да се доказват и този път няма да започнат от ролята на аутсайдер, а от тези, които се борят за челните места и ще гонят с всички сили 3-те точки.

Хъл играха през миналия сезон в Чемпиъншип и успяха да станат част от най-добрите в Англия, след като им се наложи да минат през нелеките плейофи. Едва ли "тигрите" ще гонят твърде абмициозни цели и по-скоро основната цел на всички около клуба ще е оцеляването. Новаците направиха добра предсезонна подготовка, в която допуснаха само веднъж загуба, но в интерес на истината повечето съперници бяха от долните дивизии на Англия. Един от основните проблеми при Хъл е липсата на постоянен мениджър и временно на тази позиция ще е Майк Фелън. Определено за него кампанията няма да започне леко, тъй като с контузии са Алън Макгрегър, Майкъл Доусън, Одубаджо, Алекс Брус, Хари Магуайър и Шон Малоуни, макар че за последните двама има надежди да бъдат готови.

Лестър започна сезона със загуба в Комюнъти Шийлд от Манчестър Юнайтед и е много важно Клаудио Раниери да успокои играчите си и да не позволи тази среща да им повлияе негативно. Безспорно "лисиците" ще загубят през тази кампанията елемента на изненадата, което ги поставя в нова светлина и ще трябва да се преборят още в първия кръг с готовия дори за точка Хъл. Шампионите нямат проблеми с контузени футболисти, а началото на Висшата лига ще пропусне, заради контузия единствено наказания Робърт Хут, който най-вероятно ще е заменен от новото попълнение Луис Ернандес.

Интересно ще е да видим Лестър дали ще започне успешно защитата на титлата си с победа. Клаудио Раниери заяви, че отборът е все още скромен и се опитва да постави "лисиците" отново в по-спокойна роля, но едва ли повечето съперници ще се вържат на тези изказвания. Хъл няма да стартира сезона по най-прекрасния начин без мениджър, а и контузиите на някои играчи безспорно ще окажат влияние. "Тигрите" ще се опитат да удържат поне ремито срещу шампионите и може да станем свидетели на изненада още в първия двубой, но заради проблемите в лагера на новаците и високото настроение при гостите прогнозираме двубой с малко попадения, в който победител ще излязат футболистите на Раниери.

Прогноза: Хъл - Лестър 0:1

 


Бърнли - Суонзи
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 13.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Джон Мос


Първенецът в Чемпиъншип през миналия сезон Бърнли започва участието си във Висшата лига срещу завършилия миналата кампания на 12-то място Суонзи.
Новаците безспорно са един от най-скромните тимове в елита и оцеляването ще е голямата цел пред клуба. Ашли Бърнс е с травма, а с леки здравословни проблеми са Стивън Уорд и дошлия под наем Джон Фланаган. Играта на домакините ще е насочена по-скоро към по-дефанзивен стил и повече на контраатаки, макар че съперникът им не е сред най-опасните тимове във Висшата лига.

Суонзи не очарова особено през миналата кампания и дори беше замесен по едно време в битката за оцеляване. Това доведе до освобождаването на Гари Монк и на негово място дойде Франческо Гуидолин. Италианският специалист донесе положителен ефект в отбора и в крайна сметка "лебедите" завърпиха на 12-то място. Една от големите липси за състава на Суонзи може да се окаже продажбата на стълба в отбраната Ашли Уилямс. На негово място беше закупен Майк ван дер Хоорн и ще е любопитно да видим дали успешно ще замести националът на Уелс. Федерико Фернандес е с лека контузия и може да не го видим в игра, а Сигурдсон, Ки Сунг-Йонг и Нийл Тейлър не са напълно готови за началото на сезона и вероятно няма да мгоат да помогнат на съотборниците си.

Бърнли определено ще се опита да зарадва привържениците си в началото на сезона с минимум равенство и можем да очакваме по-дефанзивен стил на игра. Суонзи заявиха, че няма да започнат кампанияа с големи очаквания, така че равенството на пръв поглед ще удовлетвори и двата състава.

Прогноза: Бърнли - Суонзи 1:1

 



Кристъл Палас - Уест Бромич
Стадион: "Сълхърст Парк", Лондон
Дата: 13.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Кристъл Палас и Уест Бромич успяха да оцелеят през миналия сезон и започват новата кампанията във Висшата лига с една и съща цел - оцеляването.

Лондончани направиха лош втори полусезон в елита и дори на края имаше вероятно да изпаднат в Чемпиъншип. Една от причините за лошото представяне беше Алън Пардю, който реши да пренебрегне Висшата Лига за сметка на ФА Къп, където в крайна "орлите" стигнаха до финала но загубиха в продълженията от Манчестър Юнайтед. Кристъл Палас започват кампанията с кадрови проблеми, тъй като Томпкинс, Бакари Сакон и Фрейзър Кембъл със сигурност пропускат двубоя, а под въпроса са също така и Папе Суаре, Джеймс Макартър, Джонатан Уилямс и Езекиел Фрайерс.

Уест Бромич си изгради имидж на корав тим, който педпочита дефанзивния футбол и контраатаките. Безспорно играта на "дроздовете" не е една от най-радващите окото, но пък дава резултат и привържениците могат да бъдат доволни. В състава на гостите единствено Крис Брънт е с травма, а на Джеймс Честър може да му да се даде почивка, заради участието му на Европейското с екипа на Уелс.

Кристъл Палас завърши миналогодишната кампания разочароващо и е важно за Алън Пардю да не допуска това да продължи и на старта на Висшата лига. Лондончани ще гонят 3-те точки, макар че и на точка могат да бъдат доволни домакините. Тони Пюлис пък едва ли ще остави обичайния си стил на игра и можем да очакваме бранещ се Уест Бромич, който ще разчита на грешки на противника. Проблемите в състава на Кристъл Палас са по-големи и прогнозираме изненадващ и труден успех за "дроздовете"

Прогноза: Кристъл Палас - Уест Бромич 1:2

 


Саутхемптън - Уотфорд
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 13.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст


Два отбора, които могат да бъдат доволни от миналогодишното си представяне и с нови мениджъри започват един срещу началото на Висшата лига.
Саутхемптън се раздели с Роналд Куман, който отиде в Евертън, а неговия пост беше зает от Клод Пюел. "Светците" завършиха 6-ти кампанията и сега очакванията на привържениците е любимците им отново да са в по-горната половина. Това определено придава напрежение на новия наставник и ще е интересно дали ще се справи с отговороността. Домакините са със сигурност без Флорин Гардош, а Седрик Соарес и Хосе Фонте също се очаква да пропуснат двубоя, тъй като кондиционно не са в оптимална форма. Вирджъл ван Дайк и Райън Бертранд са също с контузии, но им вероятност да се появят в игра.

Уотфорд успя да остане в елита през миналата кампания и това да може да се счита за успешно за привържениците. Очакванията към клуба са и повишени, заради новия мениджър Валтер Мадзари, който идва с добра визитка от Италия. Етиен Капу, Крей Каткарт, Джа Джедже и Исаак Саксес са под въпрос и до последно ще се решава за участието им.

Саутхямптън излиза фаворит в срещата и логично ще гони 3-те точки. От своя страна Уотфорд ще играе по-дефанзивно и ще е доволен и на точката, а с италиански специалист на мениждърския пост това ще е плюс. Любопитно е да видим как ще започнат новите мениджъри, но по-големият опит на Валтер Мадзари ще донесе точката на "стършелите".

Прогноза: Саутхемптън - Уотфорд 1:1

 


Мидълзбро - Стоук Сити
Стадион: "Ривърсайд", Мидълзбро
Дата: 13.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


Анонсът на първия кръг във Висшата лига завършва с двубоя между новака Мидълзбро и коравия Стоук.
Домакините успяха да се завърнат в елита след 6 години в Чемпиъншип и настроението сред привържениците очаквано е приповдигнато. Боро завършиха на второ място във втория ешалон, а целите пред треньорския щаб логично са оцеляването. Въпреки приповдигнатата атмосфера в клуба, Мидълзбро започва сезона с известни проблеми. Новаците няма да могат да разчита на намиращите се в лазарета Джеймс Хъсбанд, Даниел Аяла, Бернардо и Ледбитер.

Стоук направи успешна миналогодишна кампания и завърши в горната половина на таблицата, макар че в последните мачове отборът не беше особено убедителен. Сга очакванията на привържениците са повторно добро представяне и този сезон във Висшата лига. Стивън Айрлънд и Афелай със сигурност пропускат гостуването, а не напълно готови са Марко Арнаутович, Шакири и Камерън.

И двата отбора подновяват Висшата лига с високо настроение и ще гледат по-скоро да не загубят на старта. Въпреки това, домакинската подкрепа и проблемите с клочюви играчи за Стоук ще донесат лека изненадваща победа за Мидълзбро при завръщането им в елита.

Прогноза: Мидълзбро - Стоук 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181