Ман Сити и Арсенал в битка за последните си цели


И. Ангелов

Ман Сити и Арсенал в битка за последните си цели

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00

Манчестър Сити беше елиминиран от Шампионска лига от Реал Мадрид в сряда след едно беззъбо представяне и сега бързо вниманието трябва да се обърне към Топ 4 на английската Висша лига. Тук битката е между няколко отбора за класиране в ШЛ догодина, включително кръвия враг Юнайтед. В момента Сити има 4 точки предимство пред тима на Ван Гаал, но "червените дяволи" имат мач по-малко. Победата тук ще направи мястото в Шампионска лига почти гарантирано.

Арсенал се цели в това да прескочи Тотнъм за второто място след провала на градския съперник в последните моменти от сезона. Ако Саутхемптън победи шпорите и Арсенал надвие Сити, това ще постави "артилеристите" на равни точки с врага.

Давид Силва, Пабло Сабалета и Александър Коларов са аут за мача. Срещу Реал Мадрид контузия получи и Венсан Компани, който вероятно няма да играе повече този сезон, след като вече на 3 пъти пропусна по повече от месец заради травма в прасеца, която очевидно трябва да се третира сериозно. 

Алекс Окслейд-Чембърлейн получи лоши новини за Арсенал, след като стана ясно, че контузията му няма да му даде шанс да играе на Евро 2016. Пер Мертезакер също е контузен до края на сезона. Санти Касорла се появи за отбора под 21 години през седмицата и може да получи роля на резерва тук. Има шанс Джак Уилшър да получи първия си старт за сезона след дългото отсъствие.

Арсенал се намира в добра форма след като е непобеден в седем поредни мача при три поредни сухи мрежи. По-рано през сезона може би най-доброто представяне дойде именно срещу Сити в победата у дома. Рекордът на Мануел Пелегрини срещу големите отбори не е добър тази година и на това ще залага Венгер.

В 9-те си срещи с отбори от Топ 6 Сити няма нито една победа, вкарал е 7 гола, а е получил 16, при само 3 събрани точки от тези срещи. Серхио Агуеро обаче е близо до спечелването на Златната обувка в Англия, което може да е мотивация лично за него след разочароващ сезон за отбора.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 1:0 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209