Арсенал ще спечели трудни три точки на Дъ Хоутърнс


П. Пенков

Арсенал ще спечели трудни три точки на Дъ Хоутърнс

Уест Бромич - Арсенал
Стадион: "Дъ Хоуторнс", Уест Бромич
Дата: 21.11.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В събота от 17:00 часа Арсенал гостува на Уест Бромич Албиън в двубой от 13-я кръг на английската Висша лига. Съставът на Арсен Венгер успя да се противопостави и да достигне лидерската позиция във временното подреждане, въпреки че в момента е ситуиран на второто място, поради факта, че притежава еднакъв точков актив с лидера Манчестър Сити, но пък "гражданите" имат по-добра голова разлика от Арсенал. Преди две седмици "топчиите" не успяха да вземат максимума от точки при градското си дерби с Тотнъм, завършвайки 1:1 на "Емирейтс", прекъсвайки серията си от 5 поредни победи във Висшата лига. Колкото до Шампионска лига, то съставът на Арсен Венгер почти сигурно няма да продължи участието си напред извън груповата фаза, поради факта, че за момента е се нарежда на третото място в група F с актив от 3 точки, а първите двамата Байерн Мюнхен и Олимпиакос имат съответно по 9.

Уест Бромич Албиън пък посрещна паузата на клубно равнище, записвайки 2 поредни поражения - съответно с 3:2 у дома от Лестър Сити, както и с 2:0 при гостуването си на Манчестър Юнайтед. Само преди тези две загуби съставът на Тони Пулис се намираще в много добър период, успявайки да се наложи и да вземе трите точки съответно при домакинството си на Съндърланд с 1:0, както и срещу Норич Сити на "Кероу Роуд".

Гарет МакОули няма да може да се вземе участие срещу Арсенал, поради червения картон, който получи при срещата с Манчестър Юнайтед пред две седмици. Бен Фостър също е аут, порадия контузия, като Боас Майхил се очаква да започне отново като титуляр. Серж Гнабри пък няма да право да играе срещу бившия си клуб.

Арсенал Венгер има доста проблеми с контузени свои футболисти, като цели 6 негови играчи ще пропуснат гостуването в Албиън. Това са Джак Уилшър, Томас Ростицки, Дани Уелбе, Арън Рамзи , Алекс Окслейд Чембърлейн и Тио Уолкът.

Прогноза: Уест Бромич - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

03 октомври Кристъл Палас - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
17 октомври Уест Бромич - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
24 октомври Норич - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
31 октомври Уест Бромич - Лестър 2:3 (Висша лига)
07 ноември Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)

Арсенал:

24 октомври Байерн Мюнхен - Кьолн 4:0 (Бундеслига)
27 октомври Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:3 (Купа на Германия)
30 октомври Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
04 ноември Байерн Мюнхен - Арсенал 5:1 (Шампионска лига)
08 ноември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уест Бромич - Арсенал

135 срещи
36 победи за Уест Бромич
31 равенства
68 победи за Арсенал
Голова Разлика: 235:170 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256