Стоук Сити - Челси: Без Моуриньо на пейката


Н. Гавазов

Стоук Сити - Челси: Без Моуриньо на пейката

Стоук Сити - Челси
Стадион: "Битания Стейдиъм"
Дата: 07.11.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Антъни Тейлър

Съботната програма на кръга във Висшата лига ще завърши с двубой на "Британия", в който един срещу друг ще застанат два отбора, изпитващи остра нужда от точки. С оглед на това, че съперниците са съседи по точки, този мач е с характер на дерби. Непривичното е, че един от тимовете е действащият шампион на Англия, но реалностите към момента са такива, а и без друго "Британия" е негостоприемен стадион, така че не е пресилено да кажем, че тази среща си е истинско дерби.

Домакините са длъжници на своите фенове. През този сезон те имат само три победи, които, впрочем, бяха постигнати в периода края на септември - началото на октомври и мнозина побързаха да кажат, че "грънчарите" излизат от кризата. Отрезвяването дойде на 24 октомври, когато точно тук Стоук загуби от новака Уотфорд. Равенството в Нюкасъл след седмица не измени горчивината сред местните фенове, а още по-малко позицията на колектива на Марк Хюз в класирането. След 11 изиграни двубоя Стоук се намира на 1-то място, на 7 точки от опасната зона.

Ако в душите на привържениците на "грънчарите" има горчивина, то какво да кажем за феновете на Челси? Отборът по никакъв начин не може да излезе от дълбоката яма. Понякога шампионите даряват победа и заедно с това надежда, че нещата ще се оправят, но следващото поражение се оказва още по-голямо и срамно от предишното. След фиаското срещу Ливърпул мнозина смятаха, че Жозе Моуриньо ще бъде уволнен, но португалецът остана на поста си, а в мача с Динамо Киев феновете на "Стамфорд Бридж" пееха песни за Жозе. Впрочем, дори победата над украинците не успокоява никого, защото "сините" с нищо не показаха, че са по-добри от киевчани и нямаше да е несправедливо, ако мачът в сряда вечер бе завършил без победител. Челси наистина се намира в тежка ситуация - шампионите са след днешния си съперник и само на пет точки от опасната зона. Чисто математически лондончани трябва да печелят по 2.55 пункта в мач, ако искат да завършат в топ 4. За титла вече никой не говори.

Мунес и Гивън няма да играят от страна на домакините, а Камерън и Хоселу вероятно ще започнат като резерви. Гостите са без Куртоа и Фалкао, което означава, че Коща застава начело на атаката, а Бегович между гредите. Бранислав Иванович е под въпрос, а това предполага, че Кейхил и Тери ще оформят двойката централни защитници. Жозе Моури

Само преди седмица двата тима си дадоха среща тук в Купата на Лигата. Тогава гостите направиха равен, но отстъпиха след изпълнение на дузпи. Точно в този мач "сините" играха по-добре от съперника си, но нямаха късмет. Впрочем, вече не е изненада, че отборът на Моуриньо има проблеми с всеки един съперник. Няма да гадаем какви са причините за провала, но истината е, че Диего Коща спря да вкарва, Еден Азар е бледа сянка на това, което бе през миналия сезон, Фабрегас забрави как се подава, а защитата е с пробойни като торпилиран кораб.

Очакванията са за равностоен мач, като победителят е неясен. Да, гостите са на фаворити, но само защото разполагат с по-качествени играчи и са действащи шампиони. Но както виждаме, нито един от съперниците досега не се съобразява с този факт. Така ще е и тази вечер. Впрочем, общото между Стоук и Челси е тяхното непостоянство, което предполага, че двубоят може да завърши по всякакъв начин. Но какво по-хубаво от това за онези почитатели на залозите, които обичат адреналина? 

Прогноза: Стоук Сити - Челси 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160