Челси ще вземе трите точки срещу карамелите


.

Челси ще вземе трите точки срещу карамелите

Днес от 22:00 в срещата от 26-ят кръг от Висшата лига на Англия Евертън приема на своя "Гудисън Парк" тима на Челси.

Домакините заемат 10-та позиция във временното класиране с актив от 32 точки, но и са с мач по-малко. Досега в капманията те записаха 8 победи, 8 равенства и 8 загуби. Головата им разлика е -2 гола.

"Карамелите" не успяха да продължат участието си в надпреварата за спечелването на "ФА Къп" след като загубиха на собствен терен с 1:2. В последният двубой на тима срещу градският им съперник Ливъпул, те загубиха с минималното 1:0. Попадението отбеляза холандският нападател на червените - Дирк Каут.

Домакините няма да могат да разчитат на Мароуан Фелани и Стивън Пиенар. Първият е аут заради контузия в глезена получена при сблъсика му със Сотирис Кирякос в събота в дербито на Мърсисайд.
Пиенар е наказан да пропусна една среща на тима си след като получи червен картон в същата среща.

Микел Артета, който замени Фелани на "Анфийлд", може да започне днес, а Фил Невил, Джак Родуел и Джон Хейтинга са другите опции пред мениджъра в халфовата линия.

За разлика от "карамелите" Челси заемат 1-та позиция с актив от 58 точки, с 2 повече от 2-ят Манчестър Юнайтед. По всичко личи, че те ще спечелят титлата тази година, въпреки, че Юнайтед не се отказва до края на сезона. Досега през кампанията отбора записа 18 победи, 4 равенства и 3 загуби. Голавата разлика на тима е +40 гола.

Възпитаниците на Карло Анчелоти успяха да се класират за осминафиналите в турнира "ФА Къп" след като победи като гости тима на Престън с 2:0.

В последният изигран двубой от първенството отбора успя да победи на своят стадион 3-ят в класирането Арсенал. Най-висока оценка за представянето си в този двубой от играчите на Челси получи дидие Дрогба.

Капитанът на сините Джон Тери се възстанови от контузия получена по време на градското дерби в неделя и ще може да вземе участие в днешната среща. Лошото е, че Деко няма да може да пътува днес с тима. Той е измъчван от контузия и ще пропусне срещата. Майкъл Есиен (коляно), Жосе Бонсингва (коляно) и Джуилиано Белети (колянот) са също аут за днешният двубой.

По-рано през сезона двата отбора завършиха 3:3 в една истинска драма на "Стамфорд Бридж". Нова грешка на Челси сега обаче може да им коства първото място в класирането, така че те нямат право на такава.

Прогноза: Евертън - Челси 1:2


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148