Арсенал няма да допусне Юнайтед да вземе 3-то място


П. Пенков

Арсенал няма да допусне Юнайтед да вземе 3-то място

Арсенал - Уест Бромич
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.05.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

В последна среща от 38-я кръг на английската Висша лига Арсенал приема Уест Бромич Албиън на стадион "Емирейтс". Последният път, когато тези два тима се изправиха един срещу друг беше на 29 ноември миналата година, когато "топчиите" постигнаха успех с 1:0 на "Дъ Хоутърнс", благодарение на попадението на Дани Уелбек. В момента съставът на Арсен Венгер има една единствена цел в последния си мач от сезона и тя е да запази настоящата си третата позиция, която лесно може да бъде заета от Манчестър Юнайтед, тъй като "червените дяволи" са на три точки зад тях. Уест Бромич пък със сигурност ще продължи участието си в елита на Англия и през следващия сезон, заемайки 13-то място с комфортен аванс пред зоната на изпадащите.

Арсенал можеше да финишира на доста предна позиция, ако не бяха слабите резултатите, които тима постигна през последните няколко седмици. Всичко започна от нулево равенство с Челси в края на месец април, което по-късно беше последвано от загуба с 1:0 у дома от Суонзи Сити, а след това и равенстата с Манчестър Юнайтед и Съндърланд. Уест Бромич от своя страна пък подобри своето представяне през последния месец, редувайки победа-равенство. Победите за "свраките" бяха постигнати съответно при срещите с Кристъл Палас, Манчестър Юнайтед и Челси, а ремитата с Ливърпул и Нюкасъл.

Голмайсторът в първата среща с Уест Бромич - Дани Уелбек няма да може да вземе участие в този мач, тъй като е контузен. Артета и Чембърлейн пък са под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

За Уест Бромич Бен Фостър продължава престоя си в клубния лазарет и няма да може да пътува до Лондон с останалите си съотборници.

Прогноза: Арсенал - Уест Бромич 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
04 май Хъл Сити - Арсенал 1:3 (Висша лига)
11 май Арсенал - Суонзи 0:1 (Висша лига)
17 май Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:1 (Висша лига)
20 май Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)

Уест Бромич:

18 април Кристъл Палас - Уест Бромич 0:2 (Висша лига)
25 април Уест Бромич - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
02 май Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
09 май Нюкасъл - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
18 май Уест Бромич - Челси 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Уест Бромич

134 срещи
67 победи за Арсенал
31 равенства
36 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 231:169 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226