Нюкасъл ще продължи борбата си за оставане в елита


П. Пенков

Нюкасъл ще продължи борбата си за оставане в елита

КПР - Нюкасъл
Стадион: "Лофтъс Роуд", Лондон
Дата: 16.05.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт


В събота от 17:00 часа 37-я кръг кръг от английската Висша лига ни предлага двубоя между Куинс Парк Рейнджърс и Нюкасъл. Съставът на Крис Рамзи вече се е примирил със съдбата си, че през новия сезон няма да играе в елита на Англия, тъй като за момента заема последната позиция в таблицата едва с 27 спечелени точки. Нюкасъл обаче все още има шансове да запази елитния си статус, заемайки 17-та позиция, точно над чертата, притежавайки актив от 36 точки, като единствен конкурент за тима в последните два кръга ще бъде Хъл Сити, тъй като "тигрите" също желаят да се спасят от настоящата си роля на отпадащи.

Куинс Парк Рейнджърс се намира в никак добра форма, като последната победа на тима, въпреки положените амбиции, беше едва на 4 април при гостуването на Уест Бромич с 4:1. От тогава насам "обръчите" постигнаха съответно равенства срещу Астън Вила и Уест Хем, както и загуби от Челси, Ливърпул и Манчестър Сити. Колкото до Нюкасъл, то "свраките" успяха да запишат първата си точка преди седмица, постигайки равенство 1:1 у дома срещу Уест Бромич Албиън. По този начин те сложиха край на една доста негативна серия от 8 поредни мача във Висшата лига без инкасиран точка. Определено Нюкасъл е отбор, който няма да позволи да отпадне без да положи усилия на финалната права, като освен с Куинс Парк Рейнджърс, на "свраките" предстои и сблъсък с Уест Хем до края на кампанията.

Добра новина за Куинс Парк Рейнджърс ще бъде завръщането в игра на Недъм Онуоха, който изтърпя наказанието си. Контузени обаче за тима продължават да бъдат Форлен, Варгас, Зарате, Фърдинанд и Сандро.

Нюкасъл има малко по-сериозни проблеми от съперника си относно контузени и наказани играчи, които няма да могат да вземе участие в този кръг. Това са Тейлър, Тиоте, Хайдара, Алнуик, Де Йонг и Уилямсън.

Прогноза: Куинс Парк Рейнджърс - Нюкасъл 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

КПР:

07 април Астън Вила - КПР 3(cat) (Висша лига)
12 април КПР - Челси 0:1 (Висша лига)
25 април КПР - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
02 май Ливърпул - КПР 2:1 (Висша лига)
10 май Манчестър Сити - КПР 6:0 (Висша лига)

Нюкасъл:

13 април Ливърпул - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Тотнъм 1:3 (Висша лига)
25 април Нюкасъл - Суонзи 2:3 (Висша лига)
02 май Лестър - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
09 май Нюкасъл - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

КПР - Нюкасъл

47 срещи
16 победи за КПР
8 равенства
23 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 67:67

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218