Юнайтед ще спечели дербито на Манчестър


И. Ангелов

Юнайтед ще спечели дербито на Манчестър

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 12.04.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Манчестър Юнайтед влиза в този голям мач след като за първи път през кампанията успя да прескочи своя градски съперник в класирането на Висшата лига. Откакто Робин ван Перси напусна състава с контузия този тим набира все по-добра форма и в момента в това отношение е най-силния клуб в страната заедно с Арсенал, а момчетата на Мануел Пелегрини се представят под очакванията и губят надежди за задържане на титлата си.

Манчестър Сити спечели последните четири сблъсъка между тези отбори, както и последните три на "Олд Трафорд", но в момента гостите не изглеждат по най-добрия начин, докато Юнайтед играе далеч по-добре, отколкото в последните 2 години. Така Сити влиза в срещата като аутсайдер.

Робин ван Перси заяви пред пресата, че е готов и ще може да вземе пълноценно участие в срещата след като се завърна на тренировки. Той обаче показва слаба форма тази година и след като Ван Гаал жертва капитанът Уейн Рууни, поставяйки го в средата на терена, заради Перси, който трябва да играе на върха, в слабия период за Юнайтед в сезона, след контузията му тимът показва точно това, което искат феновете - Андер Ерара и Хуан Мата в игра зад капитана, като тримата взаимодействат прекрасно и носят много голове в предни позиции. В началото на престоя си в тима Ван Гаал сляпо залагаше на своя сънародник в атака и печелеше лоши мнения сред феновете с казаното, че няма да се съобрази с желанията на публиката. След като принудително го направи обаче изглежда сега път назад няма, "червените дяволи" играят най-добрия си футбол и би било проява на глупост той отново да даде шанс на своя любимец, жертвайки поне двама от продуктивните си титуляри, за да му намери място в състава.

Джони Евънс остава наказан за домакините, като Крис Смолинг е на линия след като преодоля болест. Джейми Карагър заговори, че очаква Ди Мария и Фалкао да започнат като резерви за пореден път, след като съставът изглежда добре без тях. Аржентинецът обаче се появи като резерва срещу Астън Вила миналата седмица и за кратко време взе 10-ата си асистенция за годината, която го постави на второ място сред асистентите в Англия, зад Сеск Фабрегас с 16. Това може да му донесе стартово място.

Манчестър Сити няма проблеми в състава си. Мануел Пелегрини е поставил въпросителен само над Вилфред Бони, който отсъстваше и срещу Кристал Палас. В загубата от Палас тимът отново разчиташе на всичко най-силно, но така и не се видя характер за да могат гостите тогава да обърнат резултата. Очаква се сега Сабалета да се върне на мястото си след почивка.

В битката на нападателите Юнайтед има превес, след като Агуеро загуби формата си, а Бони се бори с травмата си. От другата страна Рууни вкара един от претендентите за гол на сезона срещу Астън Вила и продължи добрата си голова форма напоследък. Аржентинският нападател вкарва гол на средно 865 минути от игра.

Във въздуха възроденият Маруан Фелаини няма равен, а самият Ван Гаал заговори, че в такава форма той е трудно заменим. Ман Сити разполага със средна височина в състава от 181 см., което поставя високият белгиец в типичната за него удобна ситуация да играе първи с топката на втория етаж, което помага на състава да задържа кълбото и да организира атаки.

"Гражданите" са по-добрият отбор по отношение на играта по крилата. Топ-асистент в тима на гостите е Хесус Навас, който може да създаде доста неприятности на отбраната на Юнайтед, който постоянно разчита на включванията на Дали Блинд и Антонио Валенсия в предни позиции. Именно от страната на Блинд, който асистира за гол на Юнайтед в последната среща от позиция в наказателното поле на противника, играе Навас.

Въпреки критиките по адрес на Юнайтед през сезона, този отбор спечели повече точки у дома в лигата отколкото всеки друг отбор, като вкара по-малко голове единствено от Арсенал. Ако Ван Гаал задържи отборът си в тази правилна постройка след множеството експерименти и загърби националната си връзка с любимия нападател, то би следвало отново да видим прекрасно представяне за домакините и нова победа.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

04 март Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
09 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:2 (ФА Къп)
15 март Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0 (Висша лига)
22 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 април Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

04 март Манчестър Сити - Лестър 2:0 (Висша лига)
14 март Бърнли - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
18 март Барселона - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
21 март Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
06 април Кристъл Палас - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити

168 срещи
69 победи за Манчестър Юнайтед
50 равенства
49 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 245:232 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221