Ливърпул ще отстрани Блекбърн във ФА Къп


П. Пенков

Ливърпул ще отстрани Блекбърн във ФА Къп

Блекбърн - Ливърпул
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 08.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд


В сряда вечер от 21:45 часа Ливърпул гостува на Блекбърн Роувърс в среща от шестия кръг в Купата на Футболната Асоциация на Англия. Двубоят ще бъде преиграване, след като в първия сблъсък двата отбора не успяха да излъчат победител помежду си, завършвайки при нулево равенство на стадион "Анфийлд". Съставът на Гари Боуер достигна до този етап на надпреварата, след като надигра Стоук Сити с 4:1 в средата на месец февруари. Този на Брендън Роджърс пък спечели с 2:1 срещата си с Кристъл Палас, поради което си осигури участие в шестия кръг в турнира.

През изминалия уикенд Блекбърн Роувърс постигна класическа победа с 3:0 при гостуването на Лийдс, поради което сложи край на негативната си серия от две поредни загуби, съответно с 3:2 от Брентфорд и с 1:0 от Брайтън. В момента "розите" заемат 10-та позиция в подреждането с Чемпиъншип с актив от 57 точки. За разлика от Блекбърн, Ливърпул не успя да натрупа точки през уикенда, след като загуби гостуването си на Арсенал с 4:1, което беше второ поредно поражение за "мърсисайдци", след като в миналия кръг те загубиха и домакинството си на Манчестър Юнайтед. За момента "червените" остават на петата позиция в класирането във Висшата лига, притежавайки актив от 54 пункта.

За Блекбърн аут ще бъдат Джейсън Лоу и Джей Спиъринг, като първия страда от контузия, а втория няма право да вземе участието срещу бившия си клуб. В допълнение - Хенли, Конуей, Гестед, Кинг и Дън остават под въпрос за Блекбърн.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс няма да може да разчита на четирима свои играчи при предстоящата визитата на Блекбърн, като това са наказаните - Шкъртел, Джерард, Джан, както и Джордън Айб, който няма право да участва в сблъсъка.

Прогноза: Блекбърн - Ливърпул 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

11 март Блекбърн - Болтън 1:0 (Чемпиъншип)
14 март Чарлтън - Блекбърн 1:3 (Чемпиъншип)
17 март Блекбърн - Брентфорд 2:3 (Чемпиъншип)
21 март Блекбърн - Брайтън 0:1 (Чемпиъншип)
04 април Лийдс - Блекбърн 0:3 (Чемпиъншип)

Ливърпул:

04 март Ливърпул - Бърнли 2:0 (Висша лига)
08 март Ливърпул - Блекбърн 0:0 (ФА Къп)
16 март Суонзи - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
22 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 април Арсенал - Ливърпул 4:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Блекбърн - Ливърпул

144 срещи
39 победи за Блекбърн
43 равенства
62 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 249:188 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243