Очаква ни ново зрелище между Ливърпул и Юнайтед


И. Ангелов

Очаква ни ново зрелище между Ливърпул и Юнайтед

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 22.03.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън

Със сигурност този мач можем да наречем срещата на уикенда във Висшата лига на Англия. Традиционно до преди няколко години на този мач се гледаше като основен за решаването на титлата в първенството, особено в такъв период на кампанията. В момента обаче Ливърпул ще се надява да прескочи своя опонент с победа и да се настани в Топ 4 на класирането, след като отборът на Луис ван Гаал се намира на 2 точки напред.

Двата отбора са в прекрасна форма, но в този момент отборът в най-добра форма в цялата лига е Ливърпул, който спечели последните си 5 мача поред. Тимът ще иска да се възползва от формата си когато посреща Юнайтед, който не се представя много добре на гости тази година. 

Откъм състави, Стивън Джерард се върна към форма за игра, видно от последната среща, и решението дали той ще започне ще падне върху Брендан Роджърс. Ако погледне към срещата с Ман Сити Роджърс може да реши да остави и Стъридж като резерва. Марио Балотели вероятно ще намери място сред резервите след като липсваше поради болест от състава миналата седмица. Контузени остават Брадли Джоунс, Лукас Лейва и Джордън Айби.

За Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария се връща след наказание, но в отсъствието му "червените дяволи" показаха най-добрия си футбол, което може да стане причина той да остане резерва сега. Маркос Рохо и Джеймс Уилсън са поставени под въпрос за срещата, докато Робин ван Перси остава контузен. Откакто той принудително се намери извън състава капитанът Уейн Рууни се върна в типичната си позиция в атаката, разписвайки се на няколко пъти. 

Сега английското острие ще трябва да се бори срещу статистиката, след като Ливърпул запази суха мрежа в 7 от 9-те си последни мача в лигата. 8 от последните 9 мача бяха и победи за мърсисайдци. Освен всичко, Ливърпул вкара поне 2 попадения в последните си 7 домакинства. Това предполага мач с голове в този случай, като статистиката на гостите също е впечатляваща. Юнайтед избегна загубата в 17 от последните си 19 срещи, като запази суха мрежа в 3-те последни кръга в Англия.

Това е огромен сблъсък за място в Шампионска лига. Битката между тези отбори винаги е жестока и публиката допринася за това. Ливърпул загуби последния мач срещу Юнайтед с 3:0 и със сигурност ще търси и отмъщението.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 февруари Бешикташ - Ливърпул 1:0 - 5:4 сл. дузпи (Лига Европа)
01 март Ливърпул - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
04 март Ливърпул - Бърнли 2:0 (Висша лига)
08 март Ливърпул - Блекбърн 0:0 (ФА Къп)
16 март Суонзи - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

21 февруари Суонзи - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
28 февруари Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
04 март Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
09 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:2 (ФА Къп)
15 март Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Юнайтед

190 срещи
63 победи за Ливърпул
51 равенства
76 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 264:243 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190