Челси няма право на грешка срещу Суонзи Сити


П. Пенков

Челси няма право на грешка срещу Суонзи Сити

Суонзи - Челси
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 17.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос


В съботния следобед Челси гостува на Суонзи Сити в борба за поредните три точки в борбата от английската Висша лига. Първата среща между тези два съперника от настоящия сезон ще се запомни с нейната резултатност, след като съставът на Жозе Моуриньо разгроми с 4:2 "лебедите" на стадион "Стамфорд Бридж". Колкото до временното подреждане, Челси продължава да бъде негов лидер с актив от 49 точки, докато Суонзи Сити изостава на 9-та позиция с цели 19 точки по-малко от "лондончани".

Съставът на Гари Монк посрещна коледно-новогидишните празници вдъхновен от двете победи, които записа тима съответно при визитат на Хъл Сити и домакинството на Астън Вила. След този период обаче Суонзи претърпя тежка загуба от Ливърпул с 4:1 на "Анфийлд", като след този мач насам "лебедите" не са постигали победа, вземайки две точки от последните си два сблъсъка. Това бяха съответно двубоят с Куинс Парк Рейнджърс, който завърши при резултат 1:1, както и този с Уест Хем, който също приключи при същия резултат, но този път арената на сблъсъка беше "Либърти Стейдиъм". Единствената добра новина за феновете на Суонзи Сити в последно време е продължаването напред във ФА Къп, където Суонзи наскоро постигна категорична победа с 6:2 при визитата си на четиридивизионния - Транмиър Роувърс.

Челси пък вече не притежава толкова голяма преднина пред основните си съперници за лидерската позиция, поради факта, че "лондончани" записаха две поредни грешки съответно в последните дни на миналата година и първите дни на настоящата. На 28 декември съставът на Жозе Моуриньо не успя да си тръгне с нещо повече от точка при визитата си на Саутхемптън, завършила при равенство 1:1, а на 1 януари 2015 година, Челси претърпя много тежка загуба, губейки с 5:3 градското дерби с Тотнъм. Едва през миналия уикенд Челси успя да се възстанови от тежкия си период, връщайки отново вкуса на победата на феновете си, надигравайки с 2:0 Нюкасъл през собствена публика на "Стамфорд Бридж". Успех трябва да бъде отчетен за тима и продължаването напред във Купата на Футболната асоциация на Англия, където "лондончани" надиграха Уотфорд с класическото 3:0 в първата седмица на януари.

Мениджърът на Суонзи Сити няма да може да разчита на атакуващия полузащитник Джеферсън Монтеро, който все още продължава да се възстановява от травмата си. В допълнение Джонджо Шелви е наказан, а Ки Сунг-Янг взеха участие в Купата на Азия с националния тим на Южна Корея.

Сезар Аспиликуета пък се очаква да бъде единственият отсъстващ от състава на Жозе Моуриньо за предстоящото гостуване на Суонзи, докато съотборника му Тибо Куртоа не се знае дали ще може да се включи в игра, поради което ще премине късен фитнес тест, който ще има за цел да определи именно това.

Прогноза: Суонзи Сити - Челси 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Суонзи:

26 декември Суонзи - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
29 декември Ливърпул - Суонзи 4:1 (Висша лига)
01 януари КПР - Суонзи 1:1 (Висша лига)
03 януари Транмиър Роувърс - Суонзи 2:6 (ФА Къп)
10 януари Суонзи - Уест Хем 1:1 (Висша лига)

Челси:

26 декември Челси - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Челси 1:1 (Висша лига)
01 януари Тотнъм - Челси 5:3 (Висша лига)
04 януари Челси - Уотфорд 3:0 (ФА Къп)
10 януари Челси - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Суонзи - Челси

28 срещи
6 победи за Суонзи
9 равенства
13 победи за Челси
Голова Разлика: 46:29 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181