Манчестър Юнайтед ще спечели в спомена за едно велико дерби


.

Манчестър Юнайтед ще спечели в спомена за едно велико дерби

Едно велико за английския футбол дерби се завръща след 6 годишно изгнание и за жалост само за една (в случай на равенство може и две) среща като част от програмата на 3-тия кръг на турнира за Купата на Англия. Манчестър Юнайтед посреща Лийдс на “Олд Трафорд”, а последната среща между двата тима бе през февруари 2004 на същия стадион и завърши 1:1.

След това тимът от “Елън Роуд” отпадна от Висшата лига, най-вече заради лошото си финансово управление и оттогава “белите” не са се връщали в елита. За разлика от тях тимът на Сър Алекс Фъргюсън утвърди пълната си доминация в Англия и спечели една Купа на Европа.

В момента нещата в Лийдс се развиват добре. Момчетата на Саймън Грейсън се радват на серия от 15 мача без загуба и оглавяват класирането в Лига 1 като очевидно ще успеят да се върнат в Чемпиъншип. От там остава една крачка за завръщане при големите, където е и мястото на Лийдс (също на Нотингам, Шефийлд Уензди и други славни отбори лутащите се по дивизиите и мечтаейки за завръщане на загубената слава).

След няколко колебливи мача Юнайтед напомни за себе си, размазвайки Уигън с 5:0 при изпращането на 2010. Така шампионите се доближиха на 2 точки от лидера Челси, като добавим и амбициите на Арсенал за титлата, борбата през пролетта обещава да е много напечена.

Едва ли Сър Алекс ще се изкуши да заложи на юноши, макар да се изправя срещу тим стоящ на 43 позиции по-надолу от неговия. Първата причина за това е, че ФА Къп не е Карлинг къп и е цел за силните отбори. Втората разбира се е характера на мача, който се явява дерби, макар и затрупано в прах. Възможно е все пак да има някои размествания, тъй като Невил и Скоулс са възстановени от контузии, а и Оуен иска повече шансове за изява.

Лий Бромби е наказан за Лийдс, докато Макс Грейдъл, който е под наем от Лестър няма картотека за турнира.

Лийдс Юнайтед няма да излезе като обречен на “Олд Трафорд”, защото зад състава седи голяма история на успехи срещу Манчестър Юнайтед. Добър коз за желаещите да заложат на знак различен от 1 е и фактът, че “белите” са 15 мача без загуба. Сър Алекс обаче цени ФА Къп, а и “червените дяволи” играят за всяка купа и често докрай. Така тук логиката изисква да заложим на победа за домакина.

 
Последни 5 мача:

Манчестър Юнайтед

30 декември: Манчестър Юнайтед 5-0 Уигън Атлетик (Висша лига)
27 декември: Хъл Сити 1-3 Манчестър Юнайтед (Висша лига)
19 декември: Фулъм 3-0 Манчестър Юнайтед (Висша лига)
15 декември: Манчестър Юнайтед 3-0 Тигри (Висша лига)
12 декември: Манчестър Юнайтед 0-1 Астън Вила (Висша лига)

Лийдс Юнайтед

28 декември: Стокпорт Каунти 2-4 Лийдс Юнайтед (Първа лига)
26 декември: Лийдс Юнайтед 3-1 Хартлипул Юнайтед (Първа лига)
19 декември: Лийдс Юнайтед 1-0 Саутхемптън (Първа лига)
15 декември: Лийдс Юнайтед 2-0 Акрингтън Стенли (Трофей на Футболната лига)
12 декември: Брентфорт 0-0 Лийдс Юнайтед (Първа лига)
 
Коефициенти на bet365:

Манчестър Юн – 1,25
Равен – 5,75
Лийдс Юн – 11,00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147