Новакът Бърнли ще регистира ново поражение


П. Пенков

Новакът Бърнли ще регистира ново поражение

Нюкасъл - Бърнли
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 01.01.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


20-ят кръг от английската Висша лига, който ще се проведе в първия ден от новата 2015 година, ще ни предложи срещата между Нюкасъл и Бърнли на "Сейнт Джеймсис Парк". Първият двубой между тези два съперника през настоящата кампания завърши при равенство 1:1, като с попадения за двата тима се записаха съответно Джордж Бойд и Папис Сисе. Преди новият сблъсък, Нюкасъл заема 10-та позиция във временното подреждане с актив от 26 точки, докато Бърнли се намира на предпоследното място с актив от 16 точки, точно толкова колкото има и 17-я Хъл Сити, но "тигрите" притежават по-добра голова разлика.

Съставът на Алън Пардю спечели общо 6 точки в последните си 5 изиграни срещи от Висшата лига. В първата от тези 5 сблъсъка, "свраките" надиграха Челси с 2:1 на собствения си "Сейнт Джеймсис Парк", но в следващите три двубоя отбора не успя да спечели нито една точка, губейки от Арсенал, Съндърланд и Манчестър Юнайтед. Едва преди няколко дни Нюкасъл постигна 7-та си победа през този сезон, надигравайки Евертън с трудното 3:2 у дома.

Колкото до Бърнли, то новакът във Висшата лига натрупа ценни 4 точки в последните си пет изиграни срещи, които могат да се окажат решаващи в края на сезона, когато ще бъдат ясни отборите, които ще бъдат принудени да напуснат елита на Англия. На 13 декември съставът на Шон Дайк постигна минимална победа над Саутхемптън, като това се случи само седмица, след като Бърнли загуби визитата си на Куинс Парк Рейнджърс с 2:0. В кръга преди Коледа "винено-червените" претърпяха загуба с 2:1 при гостуването си на "Уайт Харт Лейн", а на "Boxing Day" се оказаха безпомощни у дома срещу Ливърпул, губейки с 1:0 от "мърсисайдци". Два дни след този сблъсък, Бърнли успя да поднесе изненадата, измъквайки точката от трудно домакинство, каквото е това на "Етихад", завършвайки наравно 2:2 срещу Манчестър Сити.

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю продължава да има сериозни проблеми с контузени и наказани играчи в своя тим, като този път цели 8 от тях ще пропуснат домакинството на Бърнли. Това са Сием де Йонг, Габриел Обертан, Тим Крул, Роландо Ейрънс, Робърт Елиът, Къртис Гууд, Папис Демба Сисе и Хонас Гутиерес. В допълнение към изброените имена добавяме и тези на Райън Тейлър и Сами Амеоби, които не се знае все още дали ще могат да се включат в срещата, като вероятно ще бъдат подложени на късни медицински прегледи.

За Бърнли Шон Дайк отново няма да може да разчита на триото Матю Тейлър, Стивън Уорд и Майкъл Дъф, който продължават да се възстановяват от травми. Сам Воукс вероятно ще се бори за стартова позиция, въпреки че не беше включен в групата за мача с Манчестър Сити. Освен него Дайк е много възможно да заложи на същите стартови 11, на които вече залага в последните си 6 сблъсъка от Висшата лига.

Прогноза: Нюкасъл - Бърнли 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
17 декември Тотнъм - Нюкасъл 4:0 (Купа на Лигата)
21 декември Нюкасъл - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)
28 декември Нюкасъл - Евертън 3:2 (Висша лига)

Бърнли:

06 декември КПР - Бърнли 2:0 (Висша лига)
13 декември Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
20 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
26 декември Бърнли - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Бърнли 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Нюкасъл - Бърнли

99 срещи
40 победи за Нюкасъл
18 равенства
41 победи за Бърнли
Голова Разлика: 150:140 за Нюкасъл

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204