Нюкасъл и Евертън се срещат в добър момент


И. Ангелов

Нюкасъл и Евертън се срещат в добър момент

Нюкасъл - Евертън
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 28.12.2014г.
Час: 18:15
Съдия: Крейг Поусън

И двата отбора влизат в тази среща след разочароващи мачове във Висшата лига на Англия. В таблицата на временното класиране само 2 пункта разделят отборите и те се намират в подобна форма и в подобна позиция по отношение на ситуацията с контузени играчи.

Може да се каже, че именно това са двата отбора, от които не може да се прогнозира нищо със сигурност, след като те показват драматично разминаване в представянията си във всеки мач, макар в последно време и двата състава да характеризираме с огромен спад в резултатите.

Откъм състави, за домакините Чейх Тиоте се завръща и ще играе като титуляр, след като той бе наказан и нямаше как да вземе участие в загубата от Манчестър Юнайтед. Давиде Сантон, Сим де Йонг, Габриел Обертан, Райън Тейлър, Тим Крул, Роландо Арънс и Робърт Елиът са контузените в този отбор. Неясна е ситуацията около Хонас Гутиерес, който пребори рак на тестисите.

Ситуацията в Евертън не е по-добра. Този отбор загуби от Стоук Сити вчера, но представянето на терена бе далеч по-лошо от показаната на таблото минимална загуба. В този мач Стивън Нейсмит получи пети жълт картон за сезона и сега е наказан. Контузени са Тони Хибърт и Леон Озмън. Под въпрос са доста играчи обаче - Джон Стоунс, Кевин Миралас, Кристиан Атсу, Дарън Гибсън, Тим Хауърд и Фил Ягиелка.

Нюкасъл загуби само два пъти у дома този сезон, докато Евертън три поредни кръга губи на гости. И двата отбора обаче не показват нищо от което да се гордеят на терена след скорошната блестяща форма. Вероятно ни очаква скучно равенство в последният от мачовете от поредния деветнадесети кръг, макар че моментът е добър всеки един от тези отбори да покаже желание за промяна във формата и слабите резултати в последно време.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Евертън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

06 декември Нюкасъл - Челси 2:1 (Висша лига)
13 декември Арсенал - Нюкасъл 4:1 (Висша лига)
17 декември Тотнъм - Нюкасъл 4:0 (Купа на Лигата)
21 декември Нюкасъл - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)

Евертън:

06 декември Манчестър Сити - Евертън 1:0 (Висша лига)
11 декември Евертън - ФК Краснодар 0:1 (Лига Европа)
15 декември Евертън - КПР 3:1 (Висша лига)
20 декември Саутхемптън - Евертън 3:0 (Висша лига)
26 декември Евертън - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Евертън

166 срещи
64 победи за Нюкасъл
35 равенства
67 победи за Евертън
Голова Разлика: 254:249 за Евертън

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245