Челси ще бъде изненадан от Уест Хем на Стамфорд Бридж


П. Пенков

Челси ще бъде изненадан от Уест Хем на Стамфорд Бридж

Челси - Уест Хем
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 26.12.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Оливър


На "Boxing Day" или както е по-известен първия ден в Англия след Коледа, Челси и Уест Хем ще дадат началото на 18-я кръг във Висшата лига със дерби на Лондон. Последният път, когато тези два съперника се изправиха един срещу друг беше на 29 януари, когато победител в двубоя им не беше определен, тъй като срещата на "Стамфорд Бридж" завърши при нулево равенство. В момента двата отбора се намира в много добра форма, като съответно "сините" са лидери в подреждането с 42 спечелени точки и 3 пункта аванс пред втория Манчестър Сити. "Чуковете" пък са доволни от четвъртото място, което заемат с 11 спечелени точки по-малко от Челси.

Съставът на Жозе Моуриньо можеше да притежава по-комфортна преднина, ако не бяха двете грешки, които регистира тима в последните си 5 срещи от Висшата лига. В края на миналия месец "лондончаните" си тръгнаха само с точка от "Стейдиъм ъф Лайт", завършвайки 0:0 срещу Съндърланд, а две седмици по-късно Нюкасъл успя да поднесе изненадата, надигравайки с 2:1 Челси на собствения си "Сейнт Джеймсис Парк". В останалите си 3 срещи от последните 5 съставът на Жозе Моуриньо постигна сравнително лесни победи - с 3:0 над Тотнъм; с 2:0 над Хъл Сити; с 2:0 над Стоук Сити. По-рано този месец Челси си осигури участие и на 1/2-финалите в Купата на Лигата, справяйки се успешно с Дарби Каунти. Последвалия жребий пък отреди "сините" да се изправят срещу Ливърпул в борбата за финала.

Колкото до съперникът на Челси тази седмица - Уест Хем, то воденият от мениджъра Сам Алърдайс тим се намира в изключителна добра форма през настоящия сезон, което се вижда и от заеманата от него позиция. Въпреки спада в играта на "чуковете" през месец ноември, те успяха да превъзмогнат натрупаните негативни емоции. През настоящия декември Уест Хем успя да постигне 4 победи в последните си 5 срещи от Висшата лига. Последната от тях беше през уикенда, когато "лондончани" надиграха безпроблемно новака Лестър Сити с 2:0 на "Болейн Граунд". Единствената грешна стъпка за съставът на Сам Алърдайс беше равенството 1:1 при визитата на Съндърланд преди близо две седмици.

Полузащитникът на Челси Еден Азар ще бъде подложен най-вероятно на късен фитнес тест, който ще има за цел да определи дали ще може да вземе участие срещу Уест Хем. Както знаете той получи лека травма в глезена по време на двубоя със Стоук Сити в понеделник. Джон Оби Микел би следвало да бъде оставен на резервната скамейка при завръщането на Оскар в стартовите 11, докато Сеск Фабрегас ще заеме по-дефанзивна позиция.

За Уест Хем Марк Ноубъл ще бъде под въпрос за гостуването на "Стамфорд Бридж", след като получи болки в прасеца при победата над Лестър Сити този уикенд. Джеймс Томкинс също се намира в клубния лазарет, след като получи разтежение. Освен тези два играчи, всички останали ще бъдат на разположение на мениджъра Сам Алърдайс.

Прогноза: Челси - Уест Хем 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

06 декември Нюкасъл - Челси 2:1 (Висша лига)
10 декември Челси - Спортинг Лисабон 3:1 (Шампионска лига)
13 декември Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
16 декември Дарби Каунти - Челси 1:3 (Купа на Лигата)
22 декември Стоук Сити - Челси 0:2 (Висша лига)

Уест Хем:

29 ноември Уест Хем - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
02 декември Уест Бромич - Уест Хем 1:2 (Висша лига)
07 декември Уест Хем - Суонзи 3:1 (Висша лига)
13 декември Съндърланд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Лестър 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Уест Хем

101 срещи
45 победи за Челси
19 равенства
37 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 165:152 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242