Гражданите ще се справят трудно със Суонзи Сити


П. Пенков

Гражданите ще се справят трудно със Суонзи Сити

Манчестър Сити - Суонзи
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 22.11.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Манчестър Сити приема Суонзи Сити на стадион "Етихад" в събота от 17:00 часа, като двубоя ще бъде част от 12-я кръг във Висшата лига на Англия. "Гражданите" са трети във временното подреждане с актив от 21 точки, докато "лебедите" изостават само на 2 места под тях, ситуирайки се на 5-то място само с 3 точки по-малко от Сити.

Съставът на Мануел Пелегрини със сигурност съжелява за допуснатите грешки досега през настоящата кампания, които им костват място на първите два места в таблицата. Пропуснатите точки за "гражданите" бяха доста до момента. Част от тях бяха - загубата от Стоук Сити и Уест Хем; равенствата - Арсенал, Челси и Куинс Парк Рейнджърс. Последната от грешните стъпки на Сити беше именно тази с Куинс Парк, като дори "гражданите" трябваха да се борят до последните минути на двубоя, за да се доберат до точката. Определено това няма бъде сезона за Манчестър Сити, тъй като отбора се представя повече от разочароващо в Шампионска лига. Там Сити е последен в групата с актив от едва 2 точки, регистрирайки 2 равенства и 2 загуби от старта. В допълнение на цялостната картина Манчестър Сити отпадна и от Купата на Лигата, бивайки отстранен от Нюкасъл след 2:0 на "Етихад".

Суонзи Сити от своя страна може да бъде изключителено доволен от развитието на сезона си до момента и позицията, която заема. Като цяло представянето на "лебедите" беше добро, като изключим лошия период, в който тима изпадна от средата на септември до средата на октомври. През това време Суонзи не успя да постигне нито една победи, губейки 3 пъти (Челси, Саутхемптън, Стоук Сити) и регистрирайки 2 равенства (Съндърланд и Нюкасъл). Едва през последния изминал месец съставът на Гари Монк успя да подобри представянето си, взимайки три точки срещу Лестър Сити и Арсенал, както и точката при гостуването си на Евертън. Единственото негативно постижение за "лебедите" беше отпадането им от Купата на Лигата, губейки с 2:1 от Ливърпул в последните минути на срещата.

Добрата новина за Манчестър Сити определено ще бъде завръщането в игра на Венсан Компани, който поднови тренировки през тази седмица и се очаква да започне като титуляр срещу Суонзи. Лоши новини в състава не липстват, като това ще бъдат отсъствието на Давид Силва, Александрър Коларов и Един Джеко, които се възстановяват от контузии.

За Суонзи Сити Уейн Рътлидж и Нейтън Дайер се очаква да бъдат под въпрос, като вероятно ще бъдат подложени на късни фитнес тестове. Ашли Ричардс, Рори Донъли и Федерико Фернандес със сигурност пропускат гостуването на "Етихад", тъй като лекуват контузии. Джонджо Шелви се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, така че ще замени Том Керъл в полузащитата.

Прогноза: Манчестър Сити - Суонзи Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

25 октомври Уест Хем - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
29 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 0:2 (Купа на Лигата)
02 ноември Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
05 ноември Манчестър Сити - ЦСКА Москва 1:2 (Шампионска лига)
08 ноември КПР - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)

Суонзи:

19 октомври Стоук Сити - Суонзи 2:1 (Висша лига)
25 октомври Суонзи - Лестър 2:0 (Висша лига)
28 октомври Ливърпул - Суонзи 2:1 (Купа на Лигата)
01 ноември Евертън - Суонзи 0:0 (Висша лига)
09 ноември Суонзи - Арсенал 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Суонзи

26 срещи
16 победи за Манчестър Сити
3 равенства
7 победи за Суонзи
Голова Разлика: 55:36 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176