Ще стигнат ли силите на Сити, за да се наложи над Вила?


П. Пенков

Ще стигнат ли силите на Сити, за да се наложи над Вила?

Астън Вила - Манчестър Сити
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 04.10.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой


късната среща от съботния ден във Висшат лига на Англия, Астън Вила и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в сблъсък на стадион "Вила Парк". Двата отбора заемат близки позиции във временното подреждане, като съответно "бирмингамци" са 6-ти с 10 спечелени точки до момента, докато "гражданите" са три места по-напред и точка в повече. Съставът на Пол Ламбърт започна много добре настоящата кампания, но в последните два кръга тима не успя да спечели дори точка. Това вероятно се дължи и на съперниците, които Вила трябваше да срещне в този период, а именно Арсенал и Челси. Астън Вила претърпя загуби съответно срещу тези съперници, като резултат и двете срещи беше идентичен - 3:0. Манчестър Сити също се изправи срещу тези два съперника (Арсенал и Челси) през изминалия месец, но съответно успя да вземе по точка от всеки мач, записвайки равенства. Едва преди седмица съставът на Мануел Пелегрини се върна към успеха, след като надигра с убедителното 4:2 като гост Хъл Сити. Това далеч беше най-резултата победа на Сити през изминалия месец, тъй като тима постигна разгромна победа с 7:0 над Шефилд Уензди, като по този начин Сити продължи участието си в Купата на Лигата. Определено двубоят с Астън Вила ще бъде труден за "гражданите" предвид натрупаната умора. През настоящата седмица те взеха участие и в Шампионска лига, където спечелиха и първата си точка, след равенство 1:1 срещу Рома на "Етихад", което ситуира отбора на третата позиция в група Е на турнира. 

Голямата новина за Астън Вила през този уикенд ще бъде евентуалното завръщане в състава на Кристиан Бентеке, който може би вече е успял да възвърне физическата си форма. За сметка на това пък Либор Козак със сигурност отпада от групата за мача, поради травма, а Рон Влаар е под въпрос, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест.

За Манчестър Сити Фернадо се очаква да пропусне гостуването на Вила, тъй като продължава да изпитва болки в областта на слабините. Джеймс Милнър вероятно ще се завърне в стартовите 11 на Мануел Пелегрини, докато Самир Насри остава аут, лекувайки травма.

Прогноза: Астън Вила - Манчестър Сити 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

27 август Астън Вила - Лейтън Ориент 0:1 (Купа на Лигата)
31 август Астън Вила - Хъл Сити 2:1 (Висша лига)
13 септември Ливърпул - Астън Вила 0:1 (Висша лига)
20 септември Астън Вила - Арсенал 0:3 (Висша лига)
27 септември Челси - Астън Вила 3:0 (Висша лига)

Манчестър Сити:

17 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
21 септември Манчестър Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
24 септември Манчестър Сити - Шефилд Уензди 7:0 (Купа на Лигата)
27 септември Хъл Сити - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
30 септември Манчестър Сити - Рома 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Астън Вила - Манчестър Сити

165 срещи
57 победи за Астън Вила
40 равенства
68 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 261:240 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
287