Сити ще победи трудно свраките на Сейнт Джеймсис Парк


П. Пенков

Сити ще победи трудно свраките на Сейнт Джеймсис Парк

Нюкасъл - Манчестър Сити
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 17.08.2014г.
Съдия: Мартин Аткинсън


Нюкасъл и Манчестър Сити излизат един срещу на "Сейнт Джеймсис Парк" в двубой от пилотния кръг от Висшата лига. Както знаете "гражданите" ще са амбицирани да повторят успеха си от миналия сезон, като за това Мануел Пелегрини подсили състава с някой нови попълнения. Нюкасъл пък ще има за цел да подобри представянето си, което му осигури 10-то място през миналата кампания. Последният сблъсък между Нюкасъл и Манчестър Сити беше на 12 януари, когато "гражданите" спечелиха с 2:0 като гости, благодарение на попаденията на Един Джеко и Алваро Негредо. 

Трансферният прозорец беше основен приоритет на Нюкасъл през лятото, като доста футболисти пригнаха на "Сейнт Джеймсис Парк", но и такива, които бяха принудени да го напуснат. Новите покупки на "свраките" са - Перес (Тенерифе), Коулбек (Съндърланд), Де Йонг (Аякс), Кабея (Монпелие), Ревиер (Монако), Янмаат (Фейенорд), Ферейра (Шахтьор Донецк), Ласълс (Нотингам Форест) и Дарлоу (Нотингам Форест). Списък на напусналите играчи е с почти същата големина - Нютън, Гослинг, Амеоби, Ричардсън, Дебюши, Марво, Ласълс (под наем) и Дарлоу (под наем). Съставът на Алън Пардю проведе една от най-обстойните предсезонни подготовки, като отбора изигра общо 8 контролни срещи в рамките на по-малко от месец. "Свраките" постигнаха 5 победи, 1 равенство и 2 загуби в тях. 

Манчестър Сити проведе турне в САЩ, на което все още участие в турнира International Champions Cup. За жалост на техните фенове, Сити не успя да достигне до финала, тръгвайки с актив от 1 единствена победа и 2 загуби в надпреварата. Преди да започне участието си на този турнир, Манчестър Сити проведе няколко контролни срещи, в които постигна победи над - Ал Аин, Хартс и Канзас Сити, но загуби от Дънди Юнайтед. Досега през летния трансферен прозорец, Пелегрини подсили тима си с привличането на общо 6 нови попълнения. Това са Бакари Саня, Фернандо, Вили Кабайеро, Франк Лампард, Бруно Зукулини и Елиаким Мангала. Други като - Пантилимон, Лескът, Наймъли, Лопес, Бари и Родуел напуснаха "Етихад" в различни посоки. 

Очаквам Манчестър Сити да спечели трудно на "Сейнт Джеймсис Парк", като прогнозирам резултатен сблъсък, в който Сити ще излезе краен победите.

Прогноза: Нюкасъл - Манчестър Сити 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299