Арсенал и Манчестър Сити в битка за Къмюнити Шийлд


П. Пенков

Арсенал и Манчестър Сити в битка за Къмюнити Шийлд

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 10.08.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър


В неделя от 17:00 часа Арсенал и Манчестър Сити излизат един срещу друг в сблъсък на "Уембли", който ще определи новия носител на Къмюнити Шийлд. Както знаете двата отбора, които участват в този мач са носителя на Купата на Англия за съответния сезон и отбора триумфирал във Висшата лига. Двубоят стартира обратното броене до началото на новата кампания в може би най-елитното футболно първенство, което тази година се очаква да бъде още по-интригуващо, след случилото се досега през летния трансферен прозорец. 

През него мениджърът на Арсенал Арсен Венгер реши да приедприеме някои промени в състава, освобождавайки определени имена, но пък за сметка на това бяха привлечени нови, които ще имат за цел да подобрят миналогодишното представяне на тима. "Артилеристите" се разделиха с Лукаш Фабиански, Бакари Саня и Чукс Анеке, които напуснаха "Емирейтс" като свободни агенти и веднага си намериха нови отбори. Други като Никлас Бендтнер и Чу Йънг Парк също бяха освободени, но разлика от другите тяхното бъдеще все още остава неопределено. Уелингтън Силва и Карл Дженкинсън бяха отдадени под наем за следващия сезон съответно на Алмерия и Уест Хем. 

От друга страна Арсен Венгер успя да се сдобие с подписа на Алексис Санчес, който напусна Барселона виждайки добра алтернатива в "Емирейтс" да докаже своите качества. Матю Дебюши, Давид Оспина и Калъм Чеймбърс също предпочетоха да се присъединяват към Арсенал и участват в плана на Венгер за новия сезон. 

През лятото отбора изигра сравнително малко на брой приятелски срещи, в които изглеждаше, че Арсен Венгер желае повече да сработи играчите преди старта на сезона, отколкото да търси непременно успеха във всяка една тези срещи. През месец юли Арсенал се изправи срещу Борхъм Ууд и Ню Йорк Ред Булс, а през настощия август премери сили с Бенфика и Монако в турнира "Емирейтс Към". "Лондончани" не успяха да триумфират в организирания именно от тях турнир, завършвайки на второто място, като победител стана Монако. 

Колкото до съставът на Манчестър Сити, то той беше подсилен с привличането на Бакари Саня, Фернандо, Вили Кабайеро и Франк Лампард. Първият от тях напусна Арсенал като свободен агент, а Лампард беше отдаден под наем на "гражданите" от Ню Йорк Сити. Мениджърът на "гражданите" - Мануел Пелегрини не пожела да удължи договорите на Костел Пантилимон, Джолиън Лескът и Гарет Бари, които трябваше да напуснат "Етихад". Джак Родуел пък замина в посока Съндърланд, а Маркос Лопес беше о тдаден под наем на френския Лил. 

"Гражданите" изиграха доста контроли през лятото. Те започнаха подготвителната си част на 13 юли с контрола срещу с Дънди ФК, която загубиха, но след това се реваншираха с победи над Хартс и Спортинг Лисабон. За жалост на феновете им, "светлосините" не успяха да вдигнат купата в приятелския турнир "International Champions Cup", надигравайки Милан с 5:1, но след това губейки от Ливърпул и Олимпиакос. 

Този сблъсък за Къмюнити Шийлд в повечето случай се оказва последна възможност за треньорите на двата отбора да успеят да сработят играчите, тъй като сезона във Висшата лига бива подновен само след седмица. Очаквам Арсенал и Манчестър Сити да подходят колебливо с цел да се предотвратят контузии на все още не оптимално подготвените футболисти, така че прогнозирам равенство в редовното време.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

17 май Арсенал - Хъл Сити 3:2 сл. прод. (ФА Къп, Финал)
19 юли Борехъм Ууд - Арсенал 0:2 (Приятелска среща)
27 юли Ню Йорк Ред Булс - Арсенал 1:0 (Приятелска среща)
02 август Арсенал - Бенфика 5:1 (Приятелска среща)
03 август Арсенал - Монако 0:1 (Приятелска среща)

Манчестър Сити:

18 юли Хартс - Манчестър Сити 1:2 (Приятелска среща)
24 юли Канзас Сити - Манчестър Сити 1:4 (Приятелска среща)
27 юли Милан - Манчестър Сити 1:5 (Приятелска среща)
31 юли Манчестър Сити - Ливърпул 2:2 - (1:3) сл. дузпи (Приятелска среща)
02 август Олимпиакос - Манчестър Сити 2:2 - 5:4 сл. дузпи (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

184 срещи
93 победи за Арсенал
42 равенства
49 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 299:211 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
303