Финалът на ФА Къп - Арсенал или Хъл?


И. Ангелов

Финалът на ФА Къп - Арсенал или Хъл?

Арсенал - Хъл Сити
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 17.05.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Лий Пробърт

Арсенал и Хъл се срещат на "Уелмбли" за финалът на ФА Къп, а артилеристите ще се надяват именно тук те да прекъснат сушата си от трофеи, която достигна 9 години. Тимът на Стив Брус пък се цели в историята - това може да е първи триумф на "тигрите" в най-стария футболен турнир.

Хъл обаче е в ролята на аутсайдер. Този отбор завърши кампанията си във Висшата лига с 4 загуби и равен от последните 5 кръга. Това включва убедителната загуба от Арсенал с 3:0.

Арсенал спечели този турнир през 2005-та година и точно това се оказа последното злато, до което Арсен Венгер се докосна. Сега той е толкова близо до нов успех и може би реабилитиране пред феновете за това, че пропусна да задържи преднината си в елита на Англия, смъквайки се до 4-та позиция.

През 2005-та Робер Пирес, Патрик Виейра и Денис Беркамп бяха сред имената, които взеха участие в победата над Манчестър Юнайтед на дузпи в Кардиф, а сега надеждите са младежи като Аарън Рамзи, Джак Уилшър и Оливие Жиру да повторят успеха на легендите.

Победа в този мач ще означава 5 купи на ФА в кабинета на Венгер, а Арсенал ще изравни и рекорда на Юнайтед по купи - общо 11. 

Стив Брус идва с амбиция и като човек, вече триумфирал с трофея - по времето, когато бе играч на Юнайтед - 3 пъти. Като част от исторически отбор, той се надява да направи и своя Хъл такъв тим. 

Определено Брус имаше и късмет с жребия, за да достигне до тук. Арсенал трябваше да се справи с отбори като Тотнъм, Ливърпул, Евертън и текущия шампион Уигън, докато например Хъл трябваше да се изправи срещу единствено Съндърланд от елита на Англия в пътя до финала.

Откъм състави, за Арсенал ситуацията доста се подобри. Месут Йозил, Джак Уилшър и Арън Рамзи ще са на линия. Дори Абу Диаби се появи в игра в последно време, но вероятно ще пропусне тук. Във всички срещи до момента в състезанието на врата видяхме Лукаш Фабиански. Най-вероятно той ще съхрани позицията си.

Хъл ще има проблеми с офанзивата срещу своя опонент. Шейн Лонг и Никица Йелавич нямат право да играят за тима тук, а Роби Брейди е контузен. Джеймс Честър пропусна последната среща и може да се появи в отбрана.

Арсенал спечели всеки един от последните си 6 мача с Хъл, вкарвайки 15 гола в процеса и допускайки само 3. Определено "топчиите" ще доминират с владеенето на топката и най-вероятно ще пречупят опонента, който може единствено да се брани и вероятно да се цели в продължения и дузпи.

Прогноза: Арсенал - Хъл 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

15 април Арсенал - Уест Хем 3:1 (Висша лига)
20 април Хъл Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
28 април Арсенал - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
04 май Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
11 май Норич - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Хъл Сити:

20 април Хъл Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
26 април Фулъм - Хъл Сити 2:2 (Висша лига)
03 май Астън Вила - Хъл Сити 3:1 (Висша лига)
06 май Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:1 (Висша лига)
11 май Хъл Сити - Евертън 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Арсенал - Хъл Сити

18 срещи
12 победи за Арсенал
3 равенства
3 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 34:16 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157