Челси ще се зарадва с победа дни след загубата от Атлетико


П. Пенков

Челси ще се зарадва с победа дни след загубата от Атлетико

Челси - Норич
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 04.05.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Нийл Суорбрик

Челси и Норич Сити излизат един срещу на стадион "Стамфорд Бридж" в среща от 37-я кръг на Висшата лига на Англия. Съставът на Жозе Моуриньо изостава на две точки от лидерите Ливърпул и Манчестър Сити, но съставът на Жозе Моуриньо остава без шанс за титлата, тъй като "гражданите" са с изигран мач по-малко от съперниците си. През тази седмица "сините" се разделиха с мечтата си за финал на Шампионска лига, след като претърпяха тежка загуба с 3:1 у дома от Атлетико Мадрид в полуфинална среща от турнира. Този сезон като цяло може да се определи като загубен за Челси, тъй като отбора не спечели нито един трофей, като единственият позитив от назначаването на португалския специалист ще бъде и е оставането на тима отново в групите на Шампионска лига. Преди седмица обаче, Моуриньо поднесе подаръка си към феновете, побеждавайки претендента за титлата Ливърпул с 2:0 на собствения му "Анфийлд". 

Норич Сити пък влиза в тази среща от позицията на изпадащ, след като Съндърланд постигна победа в съботния ден над Манчестър Юнайтед и успя да се измъкне от опасната зона, като по този начин измести Норич с позиция надолу. Съставът на Крис Хътън се намира в доста негативна серия. "Канарчетата" нямат победа от близо месец и половина насам, като последната такава бе именно над Съндърланд с 2:0 на "Кероу Роуд". От тогава насам тима не е успял да спечели нито една точка, като миналия уикенд загуби от "червените дяволи" с 4:0 като гост.

През тази седмица стана ясно, че сезонът за Рамиреш е приключил, след като се е съгласил с наложеното му наказание за 4 срещи и няма да оспорва. Стражът на домакините Петър Чех продължава да лекува травма, а съотборниците му Азар, Ето'о и Тери ще бъдат подложени на късни фитнес тестове. 

Норич Сити няма няма сериозни проблеми с контузени или наказани футболисти, като единственият, който ще пропусне срещата за отбора е Жосеп Йобо, който лекува травма.

Прогноза: Челси - Норич Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

13 април Суонзи - Челси 0:1 (Висша лига)
19 април Челси - Съндърланд 1:2 (Висша лига)
22 април Атлетико Мадрид - Челси 0:0 (Шампионска лига)
27 април Ливърпул - Челси 0:2 (Висша лига)
30 април Челси - Атлетико Мадрид 1:3 (Шампионска лига)

Норич:

29 март Суонзи - Норич 3:0 (Висша лига)
05 април Норич - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
12 април Фулъм - Норич 1:0 (Висша лига)
20 април Норич - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
26 април Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Норич

46 срещи
19 победи за Челси
13 равенства
14 победи за Норич
Голова Разлика: 66:51 за Челси 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181