Ще успее ли Челси да спре невероятна форма на Стоук?


П. Пенков

Ще успее ли Челси да спре невероятна форма на Стоук?

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 05.04.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Пробърт

В късната среща в съботния ден от поредния кръг от английската Висша лига, Челси излиза срещу Стоук Сити на "Стамфорд Бридж". Съставът на Жозе Моуриньо все още притежава шансове за спечелване на титлата, заемайки второто място само на две точки зад лидера Ливърпул при положения, че "лондончани" имат пряк сблъсък с "мърсисайдци" в края на този месец. Челси направи две грешни стъпки в рамките на две седмици. Това бяха съответно гостуванията на Астън Вила и Кристъл Палас, в които отбора претърпя неочаквани поражения с 1:0, които могат да се окажат решаващи при определянето на шампиона в края на кампанията. През средата на тази седмица Челси направи минимални шансовете си за продължаване на полуфиналите в Шампионска лига, претърпявайки загуба с 3:1 от Пари Сен Жермен във Франция

За Челси Рамиреш ще трябва да изтърпи последния си мач от наложеното му наказание. Самуел Ето'о продължава да бъде отсъстващ, след като пропусна загубите от Кристъл Палас и Пари Сен Жермен, поради контузия. Ашли Коул все още се опитва да се пребори с травмата си, но това едва ли ще се случи в рамките на този кръг. 

Стоук Сити се намира в невероятна форма, която спомогна на тима да се издигне до 10-та позиция във временното подреждане. Съставът на Марк Хюз определено може да нарече месец март като много успешен, тъй като през този период от време "грънчарите" записаха общо 4 победи и 1 равенство. Успехите бяха съответно срещу Арсенал, Уест Хем, Астън Вила и Хъл Сити, а равенството бе при визитата на "Кероу Роуд" срещу Норич Сити. 

Добрата новина за Стоук Сити е, че Джонатън Уолтърс се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, но вероятно няма да си осигури титулярното място в тази среща. Робърт Хънт остава аут, докато Асайди все още лекува травма.

Прогноза: Челси - Стоук Сити 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

15 март Астън Вила - Челси 1:0 (Висша лига)
18 март Челси - Галатасарай 2:0 (Шампионска лига)
22 март Челси - Арсенал 6:0 (Висша лига)
29 март Кристъл Палас - Челси 1:0 (Висша лига)
02 април ПСЖ - Челси 3:1 (Шампионска лига)

Стоук Сити:

01 март Стоук Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
08 март Норич - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
15 март Стоук Сити - Уест Хем 3:1 (Висша лига)
23 март Астън Вила - Стоук Сити 1:4 (Висша лига)
29 март Стоук Сити - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити

91 срещи
42 победи за Челси
21 равенства
28 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 134:120 за Челси 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150