Манчестър Юнайтед - Блекбърн: Традициите са за това да бъдат спазвани


-.

Манчестър Юнайтед - Блекбърн: Традициите са за това да бъдат спазвани

В събота, 31 октомври от 19.30 часа на „Олд Трафорд" в среща от 11 кръг на Висшата лига на Англия отборът на Манчестър Юнайтед ще посрещне отборът на Блекбърн. И двата отбора загубиха последните си срещи в първенството което доведе до отстъпление в завоюваните до този момент позиции: шампионите в момента са на второ място в класирането с 22 точки, докато Блекбърн се смъкнаха на 16 място и имат в актива си едва десет точки, но и мач по-малко.

Футболистите на сър Алекс Фъргюсън след три поредни мача навън, се завръщат на добрия стар „Олд Трафорд", където пред своя публика трябва да почистят раните нанесени им от най-големият враг Ливърпул. Не само това, но ще трябва да покажат, че са изчистили грешките допуснати в най-голямото дерби на английският футбол и да нанесат своя удар по пътя си към четвъртата титла. Мнозина предричаха срив на отбора след напускането на Тевес и Роналдо и сякаш опасенията се потвърдиха при гостуването на Бърнли завършило със загуба за „червените дяволи" с 0:1.

След това обаче сър Фъргюсън направи нужните промени и не се знае какво е говорил на футболистите си за да ги мотивира, но отборът започна да мачка един по един съперниците си, за да се възползва от грешките на фаворита за титлата Челси и оглави класирането. До момента когато не загуби миналата седмица в Ливърпул и отстъпи първото място на „аристократите" от Лондон. Все пак победата над Барнзли за купата даде надежди за бъдещето с отличната игра на разервите Обертан, Македа, Уелбек, близнаците Да Силва и др, така че в психологически план в лагера на домакините всичко е спокойно.

Блекбърн в момента провежда един ужасяващ сезон. Отборът се намира само на две точки от зоната на изпадащите и вероятността да не успее да я избегне е твърде голяма. Заедно с Бърнли е единственият отбор, който няма спечелена точка като гост и освен загубите от Евертън и Съндърланд, гостуванията му срещу два от отборите в Топ 4 донесоха пасив от 11 гола. Това е отборът и с най-слаба защита, който допуска средно по 2.44 гола на мач, освен това статистиката сочи, че средно в 15 минута още получава първия си гол! А в събота предстои гостуване на друг отбор от Голямата четворка, който на всичкото отгоре е амбициран да се реваншира за загубата от миналия уикенд.

Върху сър Алекс обаче се стовариха някои проблеми в защитата. Неманя Видич и Рио Фърдинанд са под въпрос поради контузии, но последните индикации сочат, че най-вероятно ще отпаднат за срещата, което не може да не притесни шотландеца. Гари Невил пък е наказан за три мача заради изгонването си срещу Барнзли, под въпрос е участието на Гигс, но всичко около него ще се изясни в събота сутринта. Уелбек, който вкара гол за Купата също е контузен, а Флтечер и Джи-Сунг-Парк са отдавна извън строя, поради травми в слабините и колената. При всички положения шотландеца ще намери изход от ситуацията за да постигне победата, още повече, че Челси гостуват на Болтън и при евентуална загуба на тима на Анчелоти, „червените дяволи" ще си върнат първото място.

Блекбърн също идва със своите проблеми и Сам Алардайс изобщо не е спокоен. Нападателят Джейсън Робъртс и ключовия защитник Крис Самба както е известно бяха поразени от вируса и днес не се явиха на тренировките на отбора и най-вероятно ще отпаднат за срещата. Дейвид Дън стана третия играч, който имаше същите симптоми като Робъртс и Самба , но се възстанови бързо и със сигурност ще го видим в игра. Грела и Шимбода се завръщат от контузии, но най-вероятно няма да вземат участие в срещата защото не са възстановени напълно.

Статистиката между двата отбора изобщо не е в полза на Блекбърн. Роувърс са загубили 11 срещи от последните 15 гостувания на Юнайтед.
А от последните шест срещи между двата отбора „червените дяволи" взеха 16 точки от възможни 18, като са отбелязвали средно по два гола във вратата на съперника си! Не стига това, но и тимът на Сам Алардайс загуби последните девет гостувания във Висшата лига. Единственото успокоение за гостите може да бъде фактът, че от петте си домакински срещи досега, шампионите са опазили вратата си суха само в един.

От всичко казано по-горе, можем да направим извода, че Блекбърн не ги очаква нищо добро на „Олд Трафорд" в събота вечер. Може домакините да имат проблеми в защитата, но при нападението, където е и Бербатов всичко е наред и аз смятам, че гостите ще загубят тази среща с поне три гола разлика.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Блекбърн 3:0

Последни 5 мача:
Манчестър Юнайтед: ПЗППР
Блекбърн: ПЗПЗП

Коефициенти нa bwin:
Манчестър Юнайтед - 1.20
Равен - 6.00
Блекбърн - 12.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193