Арсенал ще си върне първото място, макар и за 24 часа


П. Пенков

Арсенал ще си върне първото място, макар и за 24 часа

Арсенал - Кристъл Палас
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 02.02.2014г.
Час: 18:00
Съдия: Джонатън Мос


В неделя от 18:00 часа Арсенал приема новака Кристъл Палас в двубой от 24-я кръг на Висшата лига на Англия. Съставът на Арсен Венгер беше изместен от лидерската позиция, която вече се заема от Манчестър Сити, като "гражданите" притежават точка преднина пред "артилеристите". Причината за това се крие в равенството 2:2, което Арсенал регистира преди няколко дни при визитата си на Саутхемптън. Това реми прекъсна успешната серия на "лондончани" от пет поредни победи в първенството, коствайки им и първото място, но сезона не е приключил, така че Арсенал отново може да се върне към успешните дни. В ФА Къп те продължават да съществуват, след като тима надигра Ковънтри Сити с 4:0 на "Емирейтс", като по този начин си осигури участието в следващия кръг от надпреварата.

Матю Фламини ще бъде отсъстващ за Арсенал в следващите 3 кръга, след като получи наказание, за директния червен картон в мача със "светците". Артън Рамзи пък се очаква да отсъства още най-малко шест седмици. Джак Уилшър също е аут, така че Роситцки се очаква да оперира в средата на полузащитата, докато Гибс се премести на левия фланг.

Кристъл Палас не може да се похвали с категорично представяне, като това на Арсенал, като главната цел пред отбора ще бъде оставането в елита на Англия и през следващия сезон. За момента съставът на Тони Пулис се намира опасно близо до зоната на изпадащите със своята 16-та позиция и натрупан актив от 23 точки. "Орлите" успяха да се съвземат в последните два кръга от Висшата лига, в които регистираха победи над Стоук Сити и Хъл Сити, след като в предишните три кръга бяха записали 2 загуби и 1 равенство. За жалост на техните фенове Кристъл Палас не успя да продължи напред във ФА Къп, бивайки отстранен от Уигън след 2:1 на "DW Стейдиъм".

Гостите нямат никакви проблеми с новоконтузени или наказани футболисти, като аут са обичайните - Дикгакой, Мъри, Томас и Пар.

Прогноза: Арсенал - Кристъл Палас 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

04 януари Арсенал - Тотнъм 2:0 (ФА Къп)
13 януари Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)
18 януари Арсенал - Фулъм 2:0 (Висша лига)
24 януари Арсенал - Ковънтри 4:0 (ФА Къп)
28 януари Саутхемптън - Арсенал 2:2 (Висша лига)

Кристъл Палас:

04 януари Уест Бромич - Кристъл Палас 0:2 (ФА Къп)
11 януари Тотнъм - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
18 януари Кристъл Палас - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
25 януари Уигън - Кристъл Палас 2:1 (ФА Къп)
28 януари Кристъл Палас - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Кристъл Палас

34 срещи
21 победи за Арсенал
10 равенства
3 победи за Кристъл Палас
Голова Разлика: 73:26 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133