Челси е безкомпромисен срещу Уест Хем у дома


А. Йорданов

Челси е безкомпромисен срещу Уест Хем у дома

Челси - Уест Хем
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 29.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Нийл Суорбрик

След като се изиграха мачовете от 1/16 финалите на ФА Къп, Висшата лига отново се завръща на малкия екран в средата на седмицата. В сряда, на 29 ноември, претендентът за шампионската титла приема закъсалият тим на Уест Хям. "Сините" са на третото място с 49 точки, само на две зад лидера Арсенал, докато гостите ще се борят за своето оставане при най-добрите в Англия, след като след 22 мача, се намират на 18-а позиция с 18 пункта.

Единствените с контузии в състава, на които Жозе Моуриньо не може да разчита са Марко ван Гинкел и Фернандо Торес. Добрата новина за него и за всички, които обичат и симпатизират на този тим е, че на линия вече са Бранислав Иванович и Франк Лампард, който най-вероятно ще си партнира с Джон Оби Микел в средата на терена. Бързакът Вилиан също се очаква да се завърне сред титулярите, след като не взе участие в срещата със Стоук Сити вчера, за сметка на Андре Шюрле.

Другите двама атакуващи футболист Еден Азар и Оскар най-вероятно ще запазят позициите си и ще играят от първата минута. В предни позици за едно място се борят Самуел Ето'о и Демба Ба, за когото все по-усилено се говори, че ще смени клубната си принадлежност, след като е твърда резерва на "Стамфорд Бридж" и често не попада дори и в групата за двубоите.

Гостите осъществиха няколко добри трансфера през последните дни, след като взеха под наем до края на сезона двама опитни играчи - Марко Бориело и Антонио Ночерино. С травми за предстоящият тежък двубой са Уинстън Рийд и Мохамед Диама. Хубавата вест за Сам Алърдайс е, че Кевин Нолан и Джеймс Томкинс са възстановени и по всяка вероятност ще се разчита на тях срещу Челси. Морисън, Джарвис и Даунинг също ще трябва се справят с Джон Тери и компания. Бившият таран на Нюкасъл и Ливърпул Анди Керъл пък ще бъде човекът на Уест Хям в предни позиции.

Очакванията са Челси да победи, а статистиката показва, че футболистите на Уест Хям са вкарали само два гола през последните си шест визити на този негостоприемен стадион за тях.

Прогноза: Челси - Уест Хям 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

01 януари Саутхемптън - Челси 0:3 (Висша лига)
05 януари Дарби Каунти - Челси 0:2 (ФА Къп)
11 януари Хъл Сити - Челси 0:2 (Висша лига)
19 януари Челси - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
26 януари Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)

Уест Хем:

05 януари Нотингам Форест - Уест Хем 5:0 (ФА Къп)
08 януари Манчестър Сити - Уест Хем 6:0 (Купа на Лигата)
11 януари Кардиф - Уест Хем 0:2 (Висша лига)
18 януари Уест Хем - Нюкасъл 1:3 (Висша лига)
21 януари Уест Хем - Манчестър Сити 0:3 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Челси - Уест Хем

94 срещи
41 победи за Челси
18 равенства
35 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 156:142 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111