Мата ще дебютира в победа на Юнайтед


И. Ангелов

Мата ще дебютира в победа на Юнайтед

Манчестър Юнайтед - Кардиф
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 28.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Поусън

Манчестър Юнайтед спечели само веднъж в новата 2014-та година във всички състезания, но духът сред привържениците и състава бе приповдигнат със сензационен трансфер на избирания за Играч на сезона в Челси през последните 2 години - Хуан Мата. Победа над слабо-представящия се Кардиф ще е прекрасно начало на обрата в кампанията на "червените дяволи".

Кардиф не успя да спечели нито един от последните си 8 мача на гости, губейки 6, а в последните 6 кръга този тим не успя да съхрани и суха мрежа, допускайки 16 попадения.

Дейвид Мойс заговори, че ще опита да използва Хуан Мата в тази среща, и дали той ще се появи като резерва остава решение на наставника. Робин ван Перси, Нани и Фелаини остават дълготрайно контузените тук, а под въпрос и с шанс за игра бяха поставени Уейн Рууни, Майкъл Карик и Рио Фърдинанд. Капитанът Неманя Видич все още е наказан след директния червен картон срещу Челси.

Кардиф продължава да е без Андрю Тейлър, но поне други проблеми няма преди това гостуване при шампиона. Магнус Ейкрем дебютира за този отбор във ФА Къп срещу Болтън, но сега се очаква да е резерва. Най-вероятно Оле Гунар Солскяер ще излезе със същите 11 от загубата в последния кръг срещу Манчестър Сити.

Именно наставникът на гостите пък е другия драматичен момент в този сблъсък. Солскяер бе ключов в спечелването на прецедентния в историята на футбола требъл с Манчестър Юнайтед през 1999-та година. Феновете на "червените дяволи" ще очакват трепетно и завръщането на тази легенда на "Олд Трафорд".

Макар формата и на двата отбора понастоящем да е под очакванията, новата придобивка на Юнайтед и чувството за още нови пристигащи в трансферния прозорец, заедно с очакванията за нов контракт на Уейн Рууни, приповдигнаха настроението у домакините, които могат да положат обрат на съдбата от собствения "Олд Трафорд".

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Кардиф 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

05 януари Манчестър Юнайтед - Суонзи 1:2 (ФА Къп)
07 януари Съндърланд - Манчестър Юнайтед 2:1 (Купа на Лигата)
11 януари Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:0 (Висша лига)
19 януари Челси - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
22 януари Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:1 - 1:2 сл. дузпи (Купа на Лигата)

Кардиф:

01 януари Арсенал - Кардиф 2:0 (Висша лига)
04 януари Нюкасъл - Кардиф 1:2 (ФА Къп)
11 януари Кардиф - Уест Хем 0:2 (Висша лига)
18 януари Манчестър Сити - Кардиф 4:2 (Висша лига)
25 януари Болтън - Кардиф 0:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Кардиф

26 срещи
11 победи за Манчестър Юнайтед
8 равенства
7 победи за Кардиф
Голова Разлика: 48:43 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276