Ще се затрудни ли Арсенал у дома срещу Ковънтри?


П. Пенков

Ще се затрудни ли Арсенал у дома срещу Ковънтри?

Арсенал - Ковънтри
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Робърт Мадли

В петък вечер Арсенал приема Ковънтри Сити на "Емирейтс" в мач от четвъртия кръг от Купата на Футболната Асоциация на Англия. Съставът на Арсен Венгер достигна до този етап на надпреварата, след като се справи успешно с Тотнъм в предния кръг, надигравайки "шпорите" с 2:0. Ковънтри Сити, който се подвизава в Лига 1, стигна до сблъсъка с Арсенал, след като победи Барнсли като гост с 2:1. Като цяло и двата отбора се намира в добра форма, нямайки нито едно регистирано поражение в последните си 5 мача. "Артилеристите" съответно си върнаха лидерската позиция във Висшата лига, след като преди седмица се справиха с градския съперник Фулъм, а Ковънтри остана на 11-то място във временното подреждане в Лига 1, взимайки само точка от гостуването си на Престън, завършило при резултат 1:1.

Добрата новина за Арсенал е, че Никлас Бендтнер успя да се възстанови от травмата си и ще бъде на линия за срещата с Ковънтри. Микел Артета и Арън Рамзи обаче остават аут. Томас Роситцки пък не се знае дали ще може да вземе участие, след като цяло седмица тренира с маска на лицето, поради счупения си нос. Абу Диаби и Уолкът остават дългосрочно отсъстващи.

Мениджърът на Ковънтри Сити Стивън Пресли се очаква да заложи на нападателят Лиън Кларк, който в последните седмици беше спряган за евентуален трансфер Уулвърхемптън, въпреки че Ковънтри продължава да отрича за подобен интерес. Съотборникът му в предни линии Кейлъм Уилсън остава аут, поради разместено рамо, като той е единственият отсъстващ за небесно сините.

Прогноза: Арсенал - Ковънтри Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

29 декември Нюкасъл - Арсенал 0:1 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кардиф 2:0 (Висша лига)
04 януари Арсенал - Тотнъм 2:0 (ФА Къп)
13 януари Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)
18 януари Арсенал - Фулъм 2:0 (Висша лига)

Ковънтри:

29 декември Ковънтри - Олдъм 1:1 (Лига 1)
01 януари Родъръм - Ковънтри 1:3 (Лига 1)
04 януари Барнзли - Ковънтри 1:2 (ФА Къп)
12 януари Ковънтри - Кроули Таун 2:2 (Лига 1)
18 януари Престън НЕ - Ковънтри 1:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Арсенал - Ковънтри

75 срещи
42 победи за Арсенал
19 равенства
14 победи за Ковънтри
Голова Разлика: 118:61 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168