Ливърпул се нуждае от трите точки срещу Стоук Сити


П. Пенков

Ливърпул се нуждае от трите точки срещу Стоук Сити

Стоук Сити - Ливърпул
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 12.01.2014г.
Час: 18:10
Съдия: Антъни Тейлър


В неделя от 18:10 часа Ливърпул гостува на "Британия Стейдиъм", където ще се изправи срещу Стоук Сити в двубой от 21-я кръг на Висшата лига на Англия. Двата отбора биват делени от 8 позиции във временното подреждането, като съответно Ливърпул заема четвъртото място с актив от 39 точки, докато "грънчарите" са 12-ти с 22 спечелени пункта. Съставът на Марк Хюз инкасира 5 точки в последните 5 кръга от първенството, като това се случи при победата с 2:1 на Астън Вила и при равенствата с Хъл Сии и Евертън. Този на Брендън Роджърс пък също не се намира в идеален период за отбор борещ се за четворката. Това си личи от двете загуби, които регистрира тима последните си 5 мача, съответно от преките си конкуренти - Манчестър Сити и Челси, а останалите 3 се наложи над Тотнъм, Кардиф и Хъл Сити. Преди седмица и Стоук, и Ливърпул продължиха участието си в ФА Къп, постигайки победи съответно над Лестър Сити и Олдъм Атлетик.

Мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз няма да може да разчита на контузените Асмир Бегович и Анди Уилкинсън при домакинството на Ливърпул. Томас Сьоренсен пък е под въпрос, тъй като изпитва болки в прасеца. Осама Асайди пък няма право да играе срещу бившия си клуб.

Ливърпул пък отново ще бъде без услугите на бранителят Даниел Агер, който наскоро се възстанови от травма, но беше поразен от нова такава. Добрата новина е, че Мамаду Сако се завръща в игра, така че ще може да партнира на Мартин Шкъртел в отбрана. Стивън Джерард, който се пребори с разтежението си, се очаква да започне като титуляр, а Даниел Стъридж се завръща на резервната скамейка. Джо Алън, Джон Фланагън, Хосе Енрике и Себастиен Коатес са аут.

Прогноза: Стоук Сити - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

21 декември Стоук Сити - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
26 декември Нюкасъл - Стоук Сити 5:1 (Висша лига)
29 декември Тотнъм - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
01 януари Стоук Сити - Евертън 1:1 (Висша лига)
04 януари Стоук Сити - Лестър 2:1 (ФА Къп)

Ливърпул:

21 декември Ливърпул - Кардиф 3:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
29 декември Челси - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
05 януари Ливърпул - Олдъм 2:0 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Стоук Сити - Ливърпул

113 срещи
22 победи за Стоук Сити
32 равенства
59 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 182:102 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302