Ще счупи ли Уест Хем каръка във ФА Къп?


И. Ангелов

Ще счупи ли Уест Хем каръка във ФА Къп?

Нотингам Форест - Уест Хем
Стадион: "Сити Граунд", Нотингам
Дата: 05.01.2014г.
Час: 14:00
Съдия: Мартин Аткинсън

"Чуковете" от Уест Хем ще гостуват на Нотингам Форест в третия кръг на ФА Къп. Целта на столичани ще е да избегнат изхвърлянето си за трета поредна година именно в този кръг на най-стария футболен турнир. Формата им обаче е твърдо против тях, докато домакинтие нямат загуба в 7 поредни мача.

Сам Алърдайс и неговите момчета се смъкнаха до опасната зона в елита на Англия след лош период от 7 срещи без победа. Последно Фулъм победи с 2:1 Уест Хем, а това е един от директните опоненти за оставане във Висшата лига.

Формата на "чуковете" не е случайно толкова лоша - тя съвпада с тежкия момент в лазарета. Марк Ноубъл е последният с травма и вероятно ще се нареди сред имена като Джеймс Томкинс, Анди Керъл, Стюарт Даунинг, Уинстън Рийд, Рикардо Важ Те и Рейвъл Морисън.

В последните години ФА Къп не е повод за радост за Уест Хем, който напуска неизменно състезанието в третия кръг. Вече изминаха над 30 години от последния триумф с купата за "чуковете", като ще запомним финала в 2006-та година, който драматично завърши с неуспех за Уест Хем на дузпи срещу Ливърпул, след 3:3 в редовното време. 

Нотингам Форест и Уест Хем се срещнаха в четвърти кръг на ФА Къп преди 4 години, когато Виктор Обина вкара хеттрик за продължаването на столичани след 3:2. От тогава тези отбори се срещнаха 2 пъти - това стана в Чемпиъншип през сезон 2011-12, а тогава Уест Хем победи и в двата случая и в последствие се класира за Висшата лига.

Домакините са двукратни носители на ФА Къп, макар последно да спечелиха турнира в 1959-та година. Първият триумф пък бе в 1898-ма.

Мениджърът Били Дейвис се цели в завръщане в елита на Англия след 15-годишно отсъствие, но прогрес във ФА Къп носи стабилни приходи и никой отбор не би искал да напусне най-стария турнир. 

Форест е пети във второто ниво на английския футбол, но не е побеждаван в 7 кръга и е на 7 точки от местата, които дават възможност за прогрес към елита. "Сити Граунд" стана трудно място за гостуване напоследък, след като в последните 12 мача Форест загуби само на 2 пъти.

 

Прогноза: Нотингам Форест - Уест Хем 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Нотингам Форест:

14 декември Нотингам Форест - Ипсуич 0:0 (Чемпиъншип)
21 декември Бирмингам - Нотингам Форест 0:0 (Чемпиъншип)
26 декември Нотингам Форест - КПР 2:0 (Чемпиъншип)
29 декември Нотингам Форест - Лийдс 2:1 (Чемпиъншип)
01 януари Рединг - Нотингам Форест 1:1 (Чемпиъншип)

Уест Хем:

18 декември Тотнъм - Уест Хем 1:2 (Купа на Лигата)
21 декември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:1 (Висша лига)
26 декември Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)
28 декември Уест Хем - Уест Бромич 3:3 (Висша лига)
01 януари Фулъм - Уест Хем 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Нотингам Форест - Уест Хем

77 срещи
31 победи за Нотингам Форест
16 равенства
30 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 119:112 за Нотингам Форест

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120