Арсенал ще се справи с Тотнъм и ще продължи във ФА Къп


П. Пенков

Арсенал ще се справи с Тотнъм и ще продължи във ФА Къп

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 04.01.2014г.
Час: 19:15
Съдия: Марк Клатънбърг


В най-интересният сблъсък от третия кръг на Купата на Футболната Асоциация на Англия, Арсенал и Тотнъм се изправят един срещу друг на "Емирейтс" в събота от 19:15 часа. Съставът на Арсен Венгер продължава да заема лидерската позиция във временното подреждане във Висшата лига с актив от 45 точки и точка преднина пред втория Манчестър Сити. Тотнъм пък заема далечното шесто място с 37 точки, като главната цел на тима през този сезон е именно завършване в четворката и участие в Шампионска лига. Арсенал можеше да е убедителен лидер в подреждането, ако не беше лошото представяне на отбора в средата на изминалия месец. Първоначално "артилеристите" регистрираха равенство 1:1 у дома срещу Евертън, което беше последвано от тежка загуба с 6:3 от Манчестър Сити.  Седмица по-късно "топчиите" срещнаха трудности и при домакинството си на Челси, завършвайки при нулево равенство. От тогава насам обаче Арсенал се намира в страхотна серия от три поредни победи, последната която беше над новака Кардиф Сити с 2:0. Колкото до Тотнъм, то "шпорите" определено подобриха представянето си през последните няколко седмици, което си личи и от позицията, която вече заемат в подреждането. Те се намират в серия от две поредни победи - съответно над Стоук Сити и Манчестър Юнайтед, като преди тези два мача Тотнъм беше регистрирал загуба от Уест Хем, победа над Саутхемптън и равенство с Уест Бромич.

Отсъстващи за съставът на Арсен Венгер ще бъдат - Бендтнер, който получи контузия по време на двубоя с Кардиф, Диаби, Саного, Рамзи, Йозил, Гибс, Жиру, а Чембърлейн остава под въпрос.

Тотнъм пък има повече проблеми с контузени играчи от градския си съперник Арсенал. Това са Вертонген, Сандро, Паулиньо, Кабул, Ламела, Сигурдсон и Ноутън. Адебайор, Дефоу, Таунсенд и Холтби пък ще преминат късни фитнес тестове.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

14 декември Манчестър Сити - Арсенал 6:3 (Висша лига)
23 декември Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
26 декември Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)
29 декември Нюкасъл - Арсенал 0:1 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кардиф 2:0 (Висша лига)

Тотнъм:

18 декември Тотнъм - Уест Хем 1:2 (Купа на Лигата)
22 декември Саутхемптън - Тотнъм 2:3 (Висша лига)
26 декември Тотнъм - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
29 декември Тотнъм - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
01 януари Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм

172 срещи
72 победи за Арсенал
45 равенства
55 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 267:233 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153