Анонс на останалите срещи на Boxing Day във Висшата лига


П. Пенков

Анонс на останалите срещи на Boxing Day във Висшата лига


Астън Вила - Кристъл Палас
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб


Астън Вила и Кристъл Пала се изправят един срещу друг в английската Висша лига само ден след Коледа. "Бирмингамци" заемата 13-та позиция в подреждането с 19 точки, като спечелиха общо 4 точки в последните си 5 мача. Те спечелиха домакинството си на Кардиф Сити, записаха равенство срещу Съндърланд, но пък загубиха от Тотнъм, Евертън и Манчестър Юнайтед именно в тези 5 двубоя.

Кристъл Палас пък заема място в зоната на изпадащите с актив от 13 точки, като само една точка е нужна на отбора, за да излезе от опасната зона. Новакът във Висшата лига спечели повече точки от съперника си Астън Вила в последните пет кръга. Отборът постигна победи на Уест Хем и Кардиф Сити, но пък загуби от Норич, Челси и Нюкасъл.

Двата отбора имат доста проблеми с контузени и наказани футболисти. Астън Вила няма да може да разчита със сигурност на Окоре, Н'Зогбия и Уестууд, като първите два лекуват травми, докато Уестууд е наказан. Бентеке, Влаар и Бенет пък са под въпрос. За Кристъл Палас контузени са: Гуедиура, МакКарти, Томас, Хънт и Мури. Маруан Шамак изтърпява наказание, докато Дикгакой и О'Кийф ще бъдат подложени на късни фитнес тестове.

Прогноза: Астън Вила - Кристъл Палас 2:1

Кардиф - Саутхемптън
Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Новакът във Висшата лига Кардиф Сити се изправя срещу Саутхемптън в мач от 18-я кръг от Висшата лига на Англия. Домакините заемат 15-то място във временното подреждане със 17 спечелени точки, докато Саутхемптън са няколко позиции по-напред, на деветото място с седем спечелени точки повече. Домаките водени от мениджърът Майкъл МакКай претърпяха нова загуба, след като през уикенда, не успяха да се противопоставят на Ливърпул и загубиха с 3:1 като гости. "Светците" също не успяха да вземат точки през уикенда, бивайки надиграни у дома с 2:3 от Тотнъм. Ако трябва да погледнем представянето на отборите в последните 5 кръга, то Кардиф са спечели общо 4 точки, докато Саутхемтън влошиха представянето си и с една по-малко инкасирана точка.

За Кардиф Сити единственият, който продължава да бъде отсъстващ е крилото Крейг Белами. Саутхемптън е много вероятно да не може да разчита на близо 10 свои играчи, след като Гъли, Уанияма, Боруц и Фокс са с травми, а Освалдо очаква наказанието си от Футболната Асоциация. Йошида, Фонте, Шоу, Дейвис и Клайн пък са под въпрос.

Прогноза: Кардиф Сити - Саутхемптън 1:1

Норич - Фулъм
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос


В двубой от 18-я кръг от Висшата лига на Англия, Фулъм гостува на "Керъл Роуд", където се изправя срещу Норич Сити. Това ще бъде реален шанс за "котиджърс" да се измъкната от зоната на изпадащите, в която се намират, докато Норич Сити пък ще може да се отдалечи от нея, след като за момента е 14-ти с 6 точки преднина от опасната зона. Съставът на Крис Хътън постигна 2 победи, 2 равенства и само 1 загуба в последните си 5 мача от Висшата лига, докато Фулъм регистрира 4 загуби и само победа, която беше срещу Астън Вила в началото на този месец.

Норич Сити няма да може да разчита на контузените - Тетей, Бенет, Пилкингтън и Бън, докато Джони Хоусън е под въпрос. За съставът на Рене Мюленстийн в лазарета се намират Брад Хангеланд и Матю Бригс. Филип Сендерос пък е под въпрос, след като получи лека травма срещу Манчестър Сити през уикенда, а Димитър Бербатов се очаква да излезе титуляр, след като пропусна тази среща, тъй като се провали на фитнес теста преди двубоя.

Прогноза: Норич Сити - Фулъм 1:2

Нюкасъл - Стоук Сити
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

В пореден мач от този кръг, тимовете на Нюкасъл и Стоук се изправят един срещу друг. Двата тима напоследък се представят доста добре, като за последните си три мача, имат по две победи и един равен двубой. Домакините играят силно през този сезон и неслучайно заемат шестата позиция във временното класиране с актив от 30 точки, докато гостите са на 10-о място 21 пункта.

Мениджърът на "джордитата" Алан Пардю не може да разчита на Раян Тейлър, а Шейк Тиоте е наказан и няма да вземе участие в този двубой. От своя страна Марк Хюз не може да използва защитникът Робърт Хут, а Матю Етарингтън до последно ще бъде под въпрос за срещата. Стивън Айрланд се завръща за гостите, но едва ли ще играе, тъй като Чарли Адам е във форма.

Прогноза: Нюкасъл - Стоук Сити 2:1

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223