Евертън ще продължи прекрасната форма у дома


И. Ангелов

Евертън ще продължи прекрасната форма у дома

Евертън - Съндърланд
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт

Момчетата на Роберто Мартинес се приближават все повече до реализирането на цяла календарна година без загуба на домашния стадион "Гудисън Парк". Това предизвикателство може да се счита продължено на практика, след като един от отборите в най-добра форма се изправя срещу "черните котки" на Гус Пойет, които са в затруднено положение.

Последната загуба на мърсисайдци у дома бе на 30-ти декември миналата година, когато Челси победи с 2:1 на "Гудисън". Победа над Съндърланд в четвъртък не само ще постави "карамелите" на един мач от това да завършат 2013-та без загуба, но и ще засили надеждите за приключване на кампанията в Топ 4.

На гости сега идва Съндърланд, който макар да показа няколко знака на съживяване при Гус Пойет, все още не може да се отлепи от дъното на таблицата. Пойет е на 3 точки от най-близкия отбор в дъното, дори след страхотната за феновете победа в дербито с Нюкасъл и триумф над Ман Сити.

От победата над Сити на 10-ти ноември обаче Съндърланд взе само 3 от възможните 18 точки.

В контраст, Евертън вкара 8 гола в последните си 2 домакинства, побеждавайки Стоук Сити и Фулъм убедително. Мартинес обаче предупреди своите да не се отпускат, защото "черните котки" ще създадат проблеми.

В последния сблъсък между тези отбори Съндърланд победи минимално на "Стейдиъм ъф Лайт" през април. На "Гудисън" обаче този отбор няма победа от 1996-та година. В последните 3 кръга в Англия атакуващата линия на Пойет вкара само 1 гол и той ще търси подобрение на тази форма. Обратно в тима се завръща капитанът Джон О'Шей, който идва директно на мястото на наказания след червен картон Уес Браун.

Мартинес може да разчита на Лейтън Бейнс, макар да не е сигурно, че той ще е готов за игра след дълъг период на контузия. Той не е играл от ноември и онзи мач 3:3 в дербито с Ливърпул, но сега изглежда може да се появи в игра, макар и да започне като резерва.

Тони Хибърт, Никица Йелавич, Стивън Пиенаар и Силван Дистен са поставени под въпрос, но вероятно ще се намерят сред имената в заявката на мача.

Прогноза: Евертън - Съндърланд 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

30 ноември Евертън - Стоук Сити 4:0 (Висша лига)
04 декември Манчестър Юнайтед - Евертън 0:1 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Евертън 1:1 (Висша лига)
14 декември Евертън - Фулъм 4:1 (Висша лига)
22 декември Суонзи - Евертън 1:2 (Висша лига)

Съндърланд:

04 декември Съндърланд - Челси 3:4 (Висша лига)
07 декември Съндърланд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
14 декември Уест Хем - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Челси 2:1 сл. прод. (Купа на Лигата)
21 декември Съндърланд - Норич 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Евертън - Съндърланд

174 срещи
77 победи за Евертън
29 равенства
68 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 295:269 за Евертън

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
100