Юнайтед ще се справи и с Хъл


И. Ангелов

Юнайтед ще се справи и с Хъл

Хъл Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Кингстън Комуникейшън", Хъл
Дата: 26.12.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Майкъл Оливър


Момчетата на Дейвид Мойс се намират на осмата позиция в английската Висша лига, но се възстановиха след ужасния старт на кампанията на своя нов мениджър, като в последните си 4 срещи във всички състезания натрупаха само победи, докато се подготвят за Хъл Сити и коледния цикъл мачове.

Юнайтед се намира на най-лошата си позиция в таблицата по това време на годината от 1989-та година насам, но изглежда поне лошата форма е забравена - след като в началото на декември тимът взе само 1 от възможни 9 точки, сега поредни победи повдигнаха самочувствието до правилните нива.

Ашли Йънг вкара на два пъти в последните два мача и Дейвид Мойс заговори за неговата форма, надявайки се представянията на крилото да продължат и през новата година.

Междувременно Хъл изживява добър сезон и се надява да запише първата победа в историята си над Манчестър Юнайтед. В последнтие си 5 мача Стив Брус загуби само веднъж - от Арсенал на 2-ри декември с 2:0, като направи и 3 равенства.

Сребърният медалист от Чемпиъншип изглежда ще се спаси в елита на Англия, след като понастоящем заема 12-ата позиция в класирането, и на домашния си "КейСи Стейдиъм" има една единствена загуба за първата половина от сезона.

Срещу сегашния шампион обаче този отбор има 4 загуби от точно толкова срещи изобщо между тези съперници. Препратки между Хъл и Юнайтед обаче не липсват. Мениджърът на домакините Стив Брус спечели три титли с Юнайтед в периода 1987-1996 и бе ключов фактор в началото на ерата Фъргюсън.

Освен това в Хъл се намират бивши играчи на Юнайтед като Джеймс Честър, Кори Евънс, Пол МакШейн и Роби Брейди, макар последният да е аут с травма в слабините. Стивън Куин също получи травма и така можем да видим сблъсък между братята Джони и Кори Евънс от двата тима на терена.

Притесненията в състава на Мойс също не са малко. Робин ван Перси и Майкъл Карик все още са аут, докато Маруан Фелаини се подложи на операция в китката в събота и ще пропусне поне 6 седмици игра. Нани е друг важен липсващ в тима.

Контузията на Ван Перси се оказа добра новина за Дани Уелбек. Младежът получи шанс да играе на върха на атаката, а не на фланга, където най-често е използван, и така той вкара 3 гола в последните си 2 мача от предпочитаната си позиция, сваляйки от напрежението над Уейн Рууни да печели мачовете за своите. Впрочем, Рууни води листата на асистентите в лигата след като заигра зад нападателя в последните мачове. Уелбек и капитанът Неманя Видич имат минимални проблеми, като се очаква двамата да са на линия за мача.

Прогноза: Хъл Сити - Манчестър Юнайтед 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

01 декември Хъл Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 декември Арсенал - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
09 декември Суонзи - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
14 декември Хъл Сити - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
21 декември Уест Бромич - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

07 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 декември Манчестър Юнайтед - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)
15 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:3 (Висша лига)
18 декември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 0:2 (Купа на Лигата)
21 декември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Хъл Сити - Манчестър Юнайтед

8 срещи
1 победа за Хъл Сити
0 равенства
7 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 19:6 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199