Юнайтед ще победи на гости на Вила


И. Ангелов

Юнайтед ще победи на гости на Вила

Астън Вила - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 15.12.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Крис Фой

Астън Вила спечели само един от последните си 35 в английската Висша лига срещу Манчестър Юнайтед, но любопитна статистика е, че когато тези отбори се срещат извън "Олд Трафорд", Вила поне открива резултата първи. Така стана в 4 от последните 5 срещи между двата тима тук.

Уейн Рууни, който е човекът в най-добра форма за Манчестър Юнайтед тази година, има прекрасен рекорд именно срещу Астън Вила и това трябва да е притеснително за домакините. В последните си 10 мача с Вила Рууни вкара 8 гола, а Робин ван Перси има 8 гола в последните си 9 мача срещу този опонент. В последния си мач срещу тях холандецът вкара хеттрик.

И двата отбора имат много проблеми с контузени играчи. Антонио Луна, Рон Влаар и Либор Козак пропуснаха последната среща на Вила в лигата и остават под въпрос и за този мач. Звездата за сезона Фабиан Делф е наказан за този мач след петия си жълт картон миналия уикенд. Джо Бенет, Гари Гарднър, Джорес Окоре и Чарлз Н'Зогбиа са другите отсъстващи за домакините. 

Всичко това ще принуди Пол Ламбърт да размести доста типичната си постройка, като Мат Лоутън може да се върне на десния бек след последното слабо представяне на Леандро Бакуна.

Юнайтед има също толкова проблеми с контузени и хора под въпрос. Уейн Рууни се завръща от наказанието си миналата седмица и това е голям бонус за тима, тъй като стана ясно, че Робин ван Перси ще пропусне още месец с поредната си контузия. Майкъл Карик остава извън терените с отдавнашния проблем в ахилеса, а Евра, Видич, Смолинг и Фелаини са поставени под въпрос. 

Дейвид Мойс може да заложи на непроменена отбранителна линия от срещата с Шахтьор през седмицата, в която тима взе суха мрежа, но все пак се очаква Евра да се върне за Бютнер на левия бек.

Вила успя да вземе две поредни сухи мрежи в последните си две домакинства, но това стана с прекомерните усилия на Влаар и Луна в отбрана. Без тях не е сигурно как ще бъде спрян Уейн Рууни, който се нарежда сред най-добрите играчи за сезона в Англия.

Прогноза: Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

09 ноември Астън Вила - Кардиф 2:0 (Висша лига)
25 ноември Уест Бромич - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
30 ноември Астън Вила - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
04 декември Саутхемптън - Астън Вила 2:3 (Висша лига)
08 декември Фулъм - Астън Вила 2:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

27 ноември Байер Леверкузен - Манчестър Юнайтед 0:5 (Шампионска лига)
01 декември Тотнъм - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
04 декември Манчестър Юнайтед - Евертън 0:1 (Висша лига)
07 декември Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 декември Манчестър Юнайтед - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:
Астън Вила - Манчестър Юнайтед

176 срещи
47 победи за Астън Вила
38 равенства
91 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 324:231 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
303