Ливърпул търси отговор срещу Норич


И. Ангелов

Ливърпул търси отговор срещу Норич

Ливърпул - Норич Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 04.12.2013 г.
Час: 21:45
Съдия: Андрю Тейлър 

Филипе Кутиньо ще е на линия за състава на Ливърпул в отсъствието на Даниел Стъридж, който изглежда може да навлезе в новата година извън тима. Задачата на домакините тук ще е да се върнат на пътя на победата след шокираща загуба, а гостите ще искат да покажат, че подобряват формата си в отбрана.

Брендан Роджърс и неговият Ливърпул вече изостават на 7 точки от Арсенал и той ще търси да подобри формата на тима, който притеснително свали представянията си с една победа в последните шест гостувания в Англия.

"Червените" изглежда не могат да се справят с липсата на Даниел Стъридж, който има проблем в глезена и ще е аут известно време, като в последния си мач Ливърпул загуби от Хъл с 3:1.

За онзи мач Филипе Кутиньо получи обезболяваща инжекция, само и само да се появи на пейката за своите, но сега информациите са, че той ще е на линия. Освен че оповести това обаче, Роджърс призна, че му е трудно да замени Стъридж, който вкара 9 гола във Висшата лига до сега.

Рекордът на Ливърпул у дома е добър - 5 победи в 6-те мача тук за сезона, включително минималната победа над шампиона Манчестър Юнайтед.

Сега ще се разчита много на Луис Суарес за головете на тима. Добра новина е, че той има 7 гола в 4-те си срещи с Норич. 

Момчетата на Крис Хютън се намират на 14-то място в лигата със само 4 победи за кампанията. В събота обаче те победиха Кристъл Палас минимално, което е втора победа в последните 3 мача. Формата в атака се подобри, но отбраната на тима е третата отдолу-нагоре в лигата. Норич допусна 23 гола до сега, като само изпадащите Фулъм и Съндърланд са с повече.

Откъм състави, за домакините аут за 2013-та година са Жозе Енрике и Себастиан Коатес. Коло Туре пък ще отсъства за мача с проблем в бедрото. Норич има твърде много проблеми, най-вече в атака, след като аут са Роберт Снодграс и Рики ван Волфсвинкел. Вратарят Марк Бън, защитникът Елиът Бенет и халфовете Алекс Тети и Антъни Пилкингтън също са аут. 

Ливърпул спечели последните си 3 мача с Норич, вкарвайки 13 гола. Миналата година тук видяхме погром с 5:0 за домакините.

Прогноза: Ливърпул - Норич Сити 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137