Ще победи ли Мойс Евертън в първата им среща?


И. Ангелов

Ще победи ли Мойс Евертън в първата им среща?

Манчестър Юнайтед - Евертън
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 04.12.2013 г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън 

"Червените дяволи" не са побеждавани от мърсисайдци на домашната сцена в последните 20 случая, но Роберто Мартинес ще иска да използва добрата форма на новия Евертън, за да обърне тази статистика. Гостите нямат загуба в последните си 6 срещи.

След 11 години начело на Евертън, Дейвид Мойс за първи път ще се изправи срещу бившите си работодатели. Шотландецът започна трудно в Юнайтед, спечелвайки само 3 от първи 8 мача за шампионите, но сега той е на поход от 12 срещи без загуба, повече от 2 месеца без загуба, което се отрази добре на формата и на временното класиране за тима - понастоящем 8-ми в елита на Англия.

За шампиона е немислимо да завърши извън Топ 4 на Висшата лига, а и това засега е далечна реалност, след като Ман Сити е на 3 точки, а се намира на 3-ата позиция.

В последната си среща Юнайтед на 2 пъти се върна до равен с Тотнъм, благодарение на двата гола на Уейн Рууни. Той вкара 10 гола в 16-те мача, които изигра този сезон, а и асистира за 13 попадения на "червените" - завидната форма даде повод на Мойс да заговори, че няма как да се лиши от нападателя.

Лидерът в класирането Арсенал, е на 9 пункта от Юнайтед, затова Мойс заговори, че ще спечели задължително тази среща. Той обаче не може да разчита на Майкъл Карик, в чието отсъствие Юнайтед често губи битката в центъра.

За Евертън проблемите са липсата на Лейтън Бейнс, Аруна Коне и Дарън Гибсън. И без тях обаче тимът разби Стоук Сити с 4:0 в събота, а Тим Хауърд запази 4 чисти мрежи в последните си 5 мача. 

Ромелу Лукаку вкара 10 гола за Евертън този сезон и е интегрална част от плановете на Роберто Мартинес. 

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Евертън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261