И Тотнъм ще бъде прегазен от Юнайтед


И. Ангелов

И Тотнъм ще бъде прегазен от Юнайтед

Тотнъм - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 01.12.2013г.
Час: 14:00
Съдия: Майк Дийн

От домакинска страна тук ще имаме един отбор, който бе посрамен на "Етихад Стейдиъм" в последния кръг с тежка загуба, а в гостите виждаме тим, в който Райън Гигс ще се надява да посрещне успешно своя 40-ти рожден ден, а освен това обратно в състава може да се появат капитанът Неманя Видич и Робин ван Перси.

Тотнъм ще търси своята мотивация след най-тежката загуба в лигата от 17 години. Това стана в последния кръг на Висшата лига срещу градския съперник на Юнайтед - Сити. "Гражданите" се разправиха с тима на Андре Вилаш-Боаш с 6:0 и това стана най-лошата загуба от декември 1996-та година, когато Нюкасъл победи шпорите със 7:1. 

Победа през седмицата над Тромсьо в Лига Европа не помогна много да се повдигне настроението, що се отнася до домашната лига, където този отбор просто не вкарва голове. Тотнъм има само 9 попадения в 12-те кръга, а само Съндърланд и Кристъл Палас имат по-малко вкарани голове.

Юнайтед вкара колкото Тотнъм за сезона в последните си 4 мача в Англия.

Шпорите обаче се намират в Топ 4 и не всичко е толкова лошо, колкото изглежда. Макар да допусна 6 от Сити, Тотнъм все още има повече сухи мрежи от всеки друг отбор в лигата.

Исторически обаче мачовете с Юнайтед никога не са повод за радост. Този лондонски клуб няма победа над своя съперник от Манчестър на този терен от 2001-ва година. В онзи сезон Тотнъм можеше два пъти в годината да победи Юнайтед на "Уайт Харт Лейн", но във втория опит при 3:0 превес на полувремето, Юнайтед обърна до победа с 5:3 и това катализира години от успешни резултати, чак до днес.

Райън Гигс изглежда се наслаждава на своите мачове с Тотнъм, защото той има най-много голове в кариерата си именно срещу този отбор - 10. Крилото стана на 40 години вчера, а вече гледа към 14-та титла с шампиона. Дейвид Мойс похвали своя ветеран, който направи 953 официални срещи от дебюта си през 1991-ва.

Домакините имат известни проблеми с липсващи играчи. Емануел Адебайор има проблем в слабините, докато колегата му в нападение Хари Кейн има травма в коляното. Защитникът Дани Роуз и полузащитника Кристиан Ериксен са другите отсъстващи.

За Юнайтед ключова отсъстваща фигура е Майкъл Карик, който има проблем с ахилеса. Добра новина бе завръщането през седмицата на Фил Джоунс в победата с 5:0 над Байер Леверкузен. Има шанс Робин ван Перси и Неманя Видич да се завърнат в състава.

Този сезон Юнайтед притежава един изключителен Уейн Рууни, който най-вероятно ще се окаже разликата между тези отбори. Той не само вече вкара 8 гола за своите, но с не-егоистичното си представяне на върха на атаката, той асистира за 4 от головете срещу Байер в последния мач на тима, за да натрупа 13 асистенции до момента. Дейвид Мойс заяви, че дори не може да си позволи да даде почивка на мотора на своя отбор, като се надява именно той да понесе тима към върха за поредна година.

 

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

03 ноември Евертън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
07 ноември Тотнъм - Шериф 2:1 (Лига Европа)
10 ноември Тотнъм - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
24 ноември Манчестър Сити - Тотнъм 6:0 (Висша лига)
28 ноември Тромсьо - Тотнъм 0:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

02 ноември Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
05 ноември Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
10 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
24 ноември Кардиф - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
27 ноември Байер Леверкузен - Манчестър Юнайтед 0:5 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:
Тотнъм - Манчестър Юнайтед

168 срещи
43 победи за Тотнъм
43 равенства
82 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 277:212 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182