Суонзи ще затрудни Арсенал


И. Ангелов

Суонзи ще затрудни Арсенал

Суонзи Сити - Арсенал
Стадион: "Либърти Стейдиъм", Суонзи
Дата: 28.09.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Марк Клатенбърг

Арсен Венгер се намира на първата позиция заедно с Тотнъм във Висшата лига. Това ще служи за мотивация на неговия отбор в трудно гостуване в Уелс на Суонзи Сити. Артилеристите спечелиха последните си 4 мача след загубата си в първия кръг от Астън Вила, и сега ще се търси продължаване на добрата форма.

Арсенал идва в тази среща от първото място, макар и по голове, а всичко е благодарение на новото вдъхновение на тима Месут Йозил и движещата сила зад него Аарън Рамзи, който вкара 7 гола до момента във всички турнири. Оливие Жиру пък вече е ранен претендент за топ-реализатор в лигата - той има 5 гола в 5-те кръга до сега.

Арсен Венгер заложи на много млад състав през седмицата в победата над Уест Бром в Купата на лигата, и сега отново може да заложи на свежите си титуляри, но трябва да се каже, че съставът има много проблеми с липсващи хора.

Тио Уолкът ще пропусне няколко седмици с проблем в корема, а Алекс Окслейд-Чембърлейн и Абу Диаби, както и Лукаш Подолски, са дълготрайно контузени. Сега има шанс Санти Касорла да се завърне в игра, но вероятно ще бъде съхранен за мачът с Наполи в Шампионска лига, за когато се очаква да се завърне и Томас Росицки.

Междувременно отслабен Суонзи напусна Капитал Уан Къп след загуба от Бирмингам Сити. Микаел Лаудруп бе направил 10 промени за този мач от отбора, победил Кристъл Палас с 2:0 през миналия уикенд. 

Формата на домакините е добра, след като поредица от 4 мача без загуба бе подкрепена с изключителен успех на гости на Валенсия с 3:0. Суонзи е 9-ти в лигата въпреки добрата си форма, защото започна сезона с 2 загуби. 

Капитанът на тима Ашли Уилямс пропусна загубата в сряда и е под въпрос за мача с Арсенал, както и ключовият Пабло Ернандес. Откакто получи промоция в елита Суонзи се представя добре срещу този опонент, като спечели 2 от 4-те мача, а в трети кръг на ФА Къп миналата година успя да си издейства преиграване с равенство срещу артилеристите. Изключително важно е обаче наличието на Ернандес в тима. Ако той успее да се завърне в игра, то Суонзи ще има шанс да вземе пълния набор точки.

Прогноза: Суонзи Сити - Арсенал 1:2

Коефициенти от Bet365:
Суонзи - 3.30
Равен - 3.50
Арсенал - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141