Ще успее ли Ман Сити да спре Рууни?


И. Ангелов

Ще успее ли Ман Сити да спре Рууни?

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 22.09.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

Манчестър Сити посреща Манчестър Юнайтед в петия кръг на Висшата лига на Англия, като домакините ще са доволни от постигнатата победа в Европа, след разочароващото 0:0 със Стоук Сити в последния кръг на първенството. Сити обаче не може да е безпристрастен към формата на Уейн Рууни, който изглежда намери отново най-добрия си футбол.

Мануел Пелегрини трябва да обърне внимание на отбраната в опит да спре изключителната сила на Юнайтед в атака. "Гражданите" имат 21 чисти мрежи от началото на миналата кампания до момента, а това е повече от всеки друг отбор в елита.

Уейн Рууни ще има задачата да пробие здравата отбрана на домакините. Това е играчът във форма за Юнайтед - в последните си 45 мача той вкара или асистира за 43 гола, но в 6 от последните 7 двубоя между тези отбори на "Етихад" не бяха вкарани дори 2 гола.

Манчестър Сити идва в мача с победа над Виктория Пилзен в Шампионска лига с 3:0. Очаква се да видим подобна стартова 11-ка от този мач и в дербито. Давид Силва не пътува за гостуването в онзи мач, а сега отново е под въпрос с проблем в бедрото. Мартин Демикелис, Мика Ричардс и Гаел Клиши са контузени.

Манчестър Юнайтед победи Байер Леверкузен с 4:2 на "Олд Трафорд". В тази среща Рууни вкара своя гол номер 200 за "Червените дяволи" и сега се намира в топ 4 реализатори за клуба, само на около 60 гола зад легендата Сър Боби Чарлтън.

Дарън Флетчър, Рафаел, Фил Джоунс и Дани Уелбек имат много малки шансове да получат място в състава поради травми, а се очаква и Шинджи Кагава да отстъпи мястото си на Ашли Йънг или Нани.

Домакинска публика, изключителна отбрана, завърнал се капитан в лицето на Венсан Компани - това представя Сити на "Етихад" в този мач, а Пелегрини все още не е напипал правилната атакуваща комбинация от играчи. В контраст изключителното атакуващо звено на Юнайтед, включващо Ван Перси, Рууни, Валенсия и Нани, не е подкрепено от добра форма в отбрана - Видич все още не е на висота, Рафаел е контузен, Евра често е улавян в атакуващи позиции. Маруан Фелаини и Майкъл Карик са новата опорна двойка в отбора на Дейвид Мойс, и именно сблъсъкът с Яя Туре и Фернандиньо ще определи изхода от мача. Която двойка халфове успее да овладее темпото на мача, ще подари победата на своя отбор.

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

19 август Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
25 август Кардиф - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
31 август Манчестър Сити - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
14 септември Стоук Сити - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
17 септември Виктория Пилзен - Манчестър Сити 0:3 (Шампионска лига)

Манчестър Юнайтед:

17 август Суонзи - Манчестър Юнайтед 1:4 (Висша лига)
26 август Манчестър Юнайтед - Челси 0:0 (Висша лига)
01 септември Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
14 септември Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
17 септември Манчестър Юнайтед - Байер Леверкузен 4:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

145 срещи
40 победи за Манчестър Сити
45 равенства
60 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 211:197 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 2.20
Равен - 3.40
Манчестър Юнайтед - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217