Манчестър Сити ще измкъне трите точки от Британия


П. Пенков

Манчестър Сити ще измкъне трите точки от Британия

Стоук Сити - Манчестър Сити
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 14.09.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Този уикенд Манчестър Сити гостува на "Британия Стейдиъм", където ще срещне отбора на Стоук Сити в мач от четвървия кръг от английската Висша лига. Домакините изненадват с доброто си представяне до момента от старта на кампанията. "Грънчарите" са пети във временното подреждане с актив от 6 точки, толкова колкото притежава и съперника им този уикенд. Съставът на Марк Хюз не успя да спечели точка в първия кръг от шампионата, когато отбора претърпя загуба с 1:0 при гостуването си на Ливърпул, но седмица по-късно показа характер и надигра новака Кристъл Палас 2:1. Седмица преди паузата за двубоите на национално равнище, червено-белите записаха още една победа, като този път надиграха Уест Хем с 1:0 на "Болейн Граунд".

Марк Хюз вероятно няма да прави усезаеми промени в състава с оглед на доброто представяне в последните два кръга. Добрата новина в лагера на "грънчарите" е, че Чарли Адам е готов да се включи в игра, след като се е възстановил от травмата, която получи по време на двубоя с Македония през седмицата. Нововите попълнения Марко Арнаутович, Усама Асайди и Стивън Айрлънд, който пристигнаха в тима в последните часове от трансферния прозорец, са готови да направят дебютите си още този уикенд.

Манчестър Сити също успя да запише само 2 победи от старта на надпреварата. В първия кръг от новия сезон съставът на Мануел Пелегрини надигра Нюкасъл у дома с убедителното 4:0, но седмица по-късно претърпя неочаквана загуба с 3:2 от новака Кардиф Сити. Това със сигурност не се понрави на мениджърът Мануел Пелегрини, който успя да си вземе нужните поуки от срещата и да ги приложи успешно. Това се случи още в следващия кръг, когато "гражданите" се справиха безпроблемно с другия новак Хъл Сити на "Етихад Стейдиъм".

Давид Силва е под въпрос за този мач, тъй като получи травма по време на приятелския сблъсък на Испания с Чили през изминалата седмица, което означава, че Самир Насри може да се появи като титуляр. Венсан Компани, Мика Ричардс и новото попълнение Мартин Демикелис са аут, поради травми.

Прогноза: Стоук Сити - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

03 август Макълсфийлд - Стоук Сити 1:2 (Приятелска среща)
17 август Ливърпул - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
24 август Стоук Сити - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
28 август Стоук Сити - Уолсъл 3:1 (Купа на Лигата)
31 август Уест Хем - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

01 август Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:1 (Приятелска среща)
10 август Манчестър Сити - Арсенал 1:3 (Приятелска среща)
19 август Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
25 август Кардиф - Манчестър Сити 3:2 (Висша лига)
31 август Манчестър Сити - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Стоук Сити - Манчестър Сити

86 срещи
30 победи за Стоук Сити
22 равенства
34 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 111:102 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 6.00
Равен - 3.90
Манчестър Сити - 1.61

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194