Мойс срещу Жозе - опитът вече е в полза на Челси


И. Ангелов

Мойс срещу Жозе - опитът вече е в полза на Челси

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 26.08.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Ето че рано-рано в кампанията дойде време за една от най-големите срещи с марката на Висшата лига на Англия. Жозе Моуриньо и неговият Челси ще пътуват до "Олд Трафорд", където ще се опитат да се противопоставят на Дейвид Мойс и домакинската публика на "червените дяволи".

За първи път от много време може да се каже, че Юнайтед отстъпва по опит в този сблъсък, след като Моуриньо вече бе успешен в миналия си период в Челси, когато постигна невиждана успеваемост срещу Сър Алекс Фъргюсън в директни двубои между двата отбора, спечелвайки и две титли междувременно. Сега старата лисица избра заместник в лицето на Дейвид Мойс, но очевидно той отстъпва много в мисловната война на думи преди тези големи мачове. Моуриньо разбуни духовете по всякакви начини още с идването си и споменаването на Манчестър Юнайтед. Сагата с най-добрия футболист в Юнайтед - Уейн Рууни, все още не е разрешена. Дейвид Мойс не вдъхва онова спокойствие на Сър Алекс в интервютата си, а вечната увереност от Специалния нагнетява още от напрежението върху него.

Дали всичко с Рууни ще се окаже просто игра на Моуриньо за по-добра ръка преди срещата, остава да разберем, но доверието на феновете на Юнайтед в тяхната звезда намаля, за разлика от това на техния мениджър, който заговори, че ще заложи на англичанина.

Вече стана дума за успешния период на Жозе в Челси срещу Сър Алекс. Тогава в 10 мача между двамата Моуриньо загуби само 2, а това е стряскащо с оглед статистиката на легендата срещу останалите топ-мениджъри в лигата.

Да преминем към съставите на двата отбора. Юнайтед можеше да разчита на титулярния си десен бек в лицето на Рафаел. Бразилецът имаше наказание от 2 срещи преди началото на сезона и сега то премина, но пък травма сега е причината младокът да е аут за още 3 седмици.

Райън Гигс вероятно няма да излезе трети мач поред за Юнайтед с оглед неговата възраст, затова пред опорната двойка полузащитници най-вероятно ще видим триото Уелбек - Рууни - Валенсия, а на върха Ван Перси. Дарън Флетчър, Ашли Йънг и Нани остават контузени за Юнайтед, както и човекът с 6 гола в последните си 9 срещи с Челси - Чичарито.

Челси има по-малко проблеми в своя лагер. Само Давид Луис е под въпрос за "сините", така че вероятно няма да видим промени в защитната четворка на Жозе Моуриньо. Хуан Мата преодоля контузия наскоро и не изглеждаше в топ форма срещу Астън Вила, и така Де Брюн може да заеме неговата позиция между Азар и Оскар. 

Проблемите на Челси са в атака. В лицето на вечно представящият се под стандартите си Торес, и преживяващия суша Демба Ба, и наличието само на Лукаку като техен заместник, Моуриньо има труден избор. Вероятно Торес ще получи възможността да играе отново срещу отбор, който обикновено не му дава много възможности да блесне.

- Манчестър Юнайтед спечели 14 от последните си 16 домакинства във Висшата лига.

- Челси вкара над 2.5 гола в 8 от последните 10 свои гостувания. В 9 от последните 10 мача изобщо, "сините" вкараха поне 2 гола. 

- Юнайтед вкара поне 2 гола в последните си 3 срещи в шампионата.

Специалистите дават малко предимство на Челси за спечелване на титлата в този сезон. Ще е глупаво обаче да отпишем Юнайтед, който притежава страхотен състав и амбициран наставник. Сега ни очаква зрелищен мач, много голове и неизвестен победител. Макар опитът да е вече в страната на Челси, домакинството ще даде своето отражение.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

29 юли Китчий - Манчестър Юнайтед 2:5 (Приятелска среща)
06 август АИК - Манчестър Юнайтед 1:1 (Приятелска среща)
09 август Манчестър Юнайтед - Севиля 1:3 (Приятелска среща)
11 август Уигън - Манчестър Юнайтед 0:2 (Къмюнити Шийлд)
17 август Суонзи - Манчестър Юнайтед 1:4 (Висша лига)

Челси:
02 август Челси - Интер 2:0 (Приятелска среща)
05 август Милан - Челси 0:2 (Приятелска среща)
08 август Реал Мадрид - Челси 3:1 (Приятелска среща)
18 август Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
21 август Челси - Астън Вила 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи: Манчестър Юнайтед - Челси

159 срещи
67 победи за Манчестър Юнайтед
46 равенства
46 победи за Челси

Голова Разлика: 265:200 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 2.45
Равен - 3.40
Челси - 3.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206