Мойс ще спечели първи трофей за Юнайтед срещу Уигън


И. Ангелов

Мойс ще спечели първи трофей за Юнайтед срещу Уигън

Уигън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 11.08.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Още с първата си официална среща за кампанията, традиционното откриване на Висшата лига, дава възможност на Дейвид Мойс да спечели фенове на своя страна в Манчестър Юнайтед. Тази година Къмюнити Шийлд противопоставя един от традиционните участници с Уигън, а сблъсъкът е на историческия "Уембли".

Уигън обаче вече започна своята кампания официално, макар Къмюнити Шийлд да се смята за откриването на сезона. Миналата седмица Оуен Койл и неговите момчета надвиха убедително Барнзли с 4:0 и това бе перфектна загрявка преди такъв важен мач като този.

За съжаление на Койл обаче, неговото ново попълнение, бранителят Томас Рогне, ще остане извън сметките за срещата с травма. Леон Барнет и Емерсън Бойс чакат за заместници, а и двамата впечатлиха в предсезона за латикс.

Ирландското крило Джеймс МакКлийн премина официално от Съндърланд в Уигън вчера, като стана 10-ото попълнение за това лято. Вероятно и той ще вземе участие в срещата, макар да не е достатъчно сработен с екипа. Очаква се в атака Грант Холт да води тима след контузиите на Гари Колдуел и Иван Рамис, които вероятно ще са аут още поне месец.

В Юнайтед има въпросителна върху Уейн Рууни, който по думите на Дейвид Мойс е с травма и вероятно няма да може да играе. Въпреки това нападателят бе включен в състава на Англия за приятелската среща с Шотландия следващата седмица. Рууни пропусна всички срещи от предсезона за Юнайтед с травма в бедрото, но последното му оплакване е в раменната област, като поради тази причина той не игра срещу АИК.

Очаква се Мойс да даде шанс на Давид Де Хеа и Хавиер Ернандес, които също не участваха в предсезонното турне. Те обаче ще играят днес в специалния мач посветен на Рио Фърдинанд срещу Севиля. Феноменално в предсезонните мачове на Юнайтед се представи новакът Уилфред Заха, който също трябва да получи шанс в този мач. Дарън Флетчър и Ник Пауел остават аут.

- Тази година Къмюнити Шийлд е исторически с факта, че за първи път в ерата на Висшата лига отбор извън елита ще играе с шампиона. За последно това се случи преди организирането на новия формат - през 1980-та, когато Уест Хем губи от Ливърпул.

- Уигън има само една победа над Юнайтед в 17 опита във всички състезания. Всички останали мачове са победи за "червените дяволи".

- В последните 4 срещи от Къмюнити Шийлд, 13 гола бяха вкарани през втората част на мача, а само 5 в първите 45 минути.

- Това е първото участие на Уигън в Къмюнити Шийлд.

- Грант Холт вкара 8 гола за Норич миналия сезон преди да премине на "Ди ДабълЮ Стейдиъм" за 2 милиона лири. Той вкара в дебюта си миналата седмица.

- Манчестър Юнайтед спечели 2 и не загуби нито един от последните си 5 мача в Къмюнити Шийлд, като 2 от тях взе на дузпи.

- В 5 от последните 6 случая, носителят на Къмюнити Шийлд става шампион във Висшата лига.

- Манчестър Юнайтед спечели двата мача с Уигън миналия сезон, като вкара 8 гола, запазвайки 2 чисти мрежи.

Прогноза: Уигън - Манчестър Юнайтед 1:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

14 юли Кълъмбъс Крю - Уигън 1:2 (Приятелска среща)
24 юли Моркъмб - Уигън 0:1 (Приятелска среща)
27 юли Уигън - Дънди Юнайтед 0:1 (Приятелска среща)
02 август Хайд - Уигън 2:0 (Приятелска среща)
03 август Барнзли - Уигън 0:4 (Чемпиъншип)

Манчестър Юнайтед:

23 юли Йокохама - Манчестър Юнайтед 3:2 (Приятелска среща)
26 юли Серезо Осака - Манчестър Юнайтед 2:2 (Приятелска среща)
29 юли Китчий - Манчестър Юнайтед 2:5 (Приятелска среща)
06 август АИК - Манчестър Юнайтед 1:1 (Приятелска среща)
09 август Манчестър Юнайтед - Севиля 1:3 (Приятелска среща)

 

Досегашни срещи:

Уигън - Манчестър Юнайтед

17 срещи
1 победа за Уигън
0 равенства
16 победи за Манчестър Юнайтед

Голова Разлика: 54:5 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.33
Равен - 5.00
Уигън  - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218