Бирмингам е първият съперник на Юнайтед по пътя към историята


.

Бирмингам е първият съперник на Юнайтед по пътя към историята

Срещу Бирмингам на “Олд Трафорд” Манчестър Юнайтед започва своя път към 4-та поредна титла във Висшата лига. Нещо, което досега нито един тим не е постигал. Естествено, че ако някой го стори то това ще е абсолютния доминант в Англия за последните 20 години. “червените дяволи” вече изравниха по титли Ливърпул, но целта на Сър Алекс е да надмине мърсисайдци.

Тази година задачата ще е по-сложна. И причината е доста ясна. Лидерът, голямата звезда на тима Кристиано Роналдо бе продаден. Разбира се Сър Алекс не робува на имена. Мнозина от най-великите играчи на Юнайтед са напускали в даден момент, но отборът е ставал дори по-силен. Хитрата лисица Фърги усети, че е време за свежа кръв, за да се гонят нови успехи. Все пак в последните няколко сезона Манчестър се превърна в столица на трофеите и сегашните играчи са малко или много презадоволени.

Бирмингам е новак, но не и дебютант във Висшата лига. Мидландци направиха доста силен сезон в Чемпиъншип и заслужено се върнаха в елита. Алекс Маклийш обаче е доста опитен мениджър и знае как да задържи Сити при големите. Това ще е и целта на тима през този сезон. Той ще разчита на стари кучета като Кевин Филипс, който е разплакал не един вратар на Острова. В Бирмингам е и Бари Фъргюсън, който ще е жаден да се докаже след не особено успешния му престой в Блекбърн.

Завръщането на Уесли Браун подобрява положението в защитата на Манчестър Юнайтед. Неманя Видич, Гари Невил и Рафаел ще пропуснат старта на шампионата. Аут е вратарят Едвин ван дер Сар. Джони Еванс е под въпрос.

Центъра на защитата обаче е големият проблем на Бирмингам. Мартин Тейлър и Лиъм Риджуел са контузени. Извън сметките са Еспиноса, Скот Дън и Дейвид Мърфи. Лий Бойър е наказан.

Уменията на Алекс Маклийш да сглоби състава си ще са подложени на голямо изпитание. Манчестър Юнайтед няколко поредни сезона не започва добре, но накрая триумфира с титлата. Този път шампионите едва ли ще сбъркат, най-вече заради добрия старт на Арсенал, Челси и Манчестър Сити, които веч имат по три точки в актива си.

Последни 5 мача:

Ман Юнайтед: ППРПР
Бирмингам: ЗЗПЗП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185