Ливърпул ще се затрудни с Норич


И. Ангелов

Ливърпул ще се затрудни с Норич

 

Ливърпул - Норич
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 19.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Луис Суарес ще търси трети хетрик в кариерата си срещу този опонент в една среща, в която "червените" идват за реабилитация пред феновете си след загубата на "Олд Трафорд" преди седмица. Норич спечели само веднъж на гости през кампанията, а Суарес бе играч на мача в последните 2 срещи с "канарчетата".

В голяма степен агресията в атака ще зависи от това дали Даниел Стъридж ще започне титуляр. Той вкара в двата си мача, в които получи шанс засега за новия си отбор, като едното попадение бе на "Олд Трафорд". Очаква се и завърналият се Фабио Борини да получи минути.

Джон Фланаган се присъедини към дълготрайно контузените Хосе Енрике и Мартин Кели. Младокът получи прогноза, че поне 3 месеца няма да се появи в игра, след като нарани коляното си срещу младежите на Саутхемптън в понеделник.

Крис Хютън ще се надява неговия топ-реализатор Грант Холт да е на линия, след като той се появи за 20 минути срещу Нюкасъл. Джони Холсон също има шанс да бъде в състава, но Стив Морисън е аут. Андрю Сърман, Джон Руди и Стивън Уитакър са дълготрайно контузени.

Ливърпул вкара в 11 поредни мача. Това е най-добрия рекорд на тима от 2009-та година насам, когато поредицата стана 23 мача.

Даниел Стъридж стана първия играч на Ливърпул, който вкарва в първите си два мача за тима, откакто го направи Найджъл Клъф през 1993-та.  Ако вкара отново сега, той ще стане първият с 3 от 3 откакто Рей Кенеди го стори през 1974-та.

Миналата седмица "канарчетата" направиха 0:0 с Нюкасъл и това бе първата суха мрежа на тима от ноември месец, когато шокиращо Манчестър Юнайтед бе победен с 1:0. Норич не спечели нито един от последните 5 мача, но това пък идва след 10 мача без загуба, което позволи на тима да впечатли в елита на Англия.

В голяма степен срещата ще зависи от това дали Стъридж ще започне срещата, или колко минути ще му бъдат отредени като резерва. Експлозивният нападател вкара нов елемент в играта на Ливърпул, които до момента разчитаха само на един консуматор в атака. Стила на англичанина позволява повече свобода за Луис Суарес, а с Джерард във форма в центъра атаките на тима стават опасни. Домакините ще изпитат затруднения с халфовата линия на Норич при липсата на Стъридж, след като Робърт Снодграс играе невероятно по фланга за своите, получавайки често топката от Тети и Джонсън.

Прогноза: Ливърпул - Норич 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 декември Стоук Сити - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
30 декември КПР - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
02 януари Ливърпул - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
06 януари Мансфийлд - Ливърпул 1:2 (ФА Къп)
13 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Норич:

26 декември Норич - Челси 0:1 (Висша лига)
29 декември Норич - Манчестър Сити 3:4 (Висша лига)
01 януари Уест Хем - Норич 2:1 (Висша лига)
05 януари Питърбро - Норич 0:3 (ФА Къп)
12 януари Норич - Нюкасъл 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Норич

45 срещи
23 победи за Ливърпул
12 равенства
10 победи за Норич
Голова Разлика: 83:42 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.33
Равен - 5.50
Норич - 10.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.35
Равен - 4.75
Норич - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164