Анонс на избрани срещи от 3-я кръг на ФА Къп


FUTBOL-TV

Анонс на избрани срещи от 3-я кръг на ФА Къп

Манчестър Сити - Уотфорд
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

В среща от 3-я кръг от турнира за Купата на Футболната Асоциация, Манчестър сити приема Уотфорд на "Етихад Стейдиъм". Гражданите са втори във Висшата лига, изоставайки на 7 точки от върха. Съставът на Роберто Манчини сгреши само веднъж в последните си 5 срещи от първенството, а в другите 4 постигна победи. Контузени за Сити са Майкон, Коларов,  Ричардс и Родуел. Агуеро е под въпрос, поради травма в коляното. Насри се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, а Балотели едва ли ще играе повече с екипа на Сити, след като се саморазправи с Манчини по време на тренировка.

Уотфорд се представя добре до момента в Чемпиъншип, заемайки шестото място с актив от 40 точки. Досега стършелите са регистирали 12 победи, 4 равенства и 9 поражения през кампанията. В първия ден от годината те прекъснаха серията си от 2 поредни победи, след като загубих у дома с 4:3 от Чарлтън. Интересен факт е, че билетите отдадени за продажба на феновете на Уотфорд за гостуването на Сити бяха изкупени още в началото на месец декември.

Прогноза: Манчестър Сити - Уотфорд 2:0

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.16
Равен - 9.00
Уотфорд - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.13
Равен - 7.50
Уотфорд - 12.00

КПР - Уест Бромич
Стадион: "Лофтъс Роуд", Лондон
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Друг двубой от 3-я кръг е този между Куинс Парк Рейндфърс и Уест Бромич. Лондончани зарадваха феновете си тази седмица, след като спечелиха неочаквано с 1:0 градския сблъсък с Челси, като победното попадение беше дело на Шон Райт-Филипс. Така съставът на Хари Реднап добави 3 точки в актив си, но въпреки това остана на последното място в подреждането. Босигнва, Джонсън, Епрайм, Замора, Дайер и Парк Джи-Сунг са аут, поради травми.

Съперникът Уест Бромич записа 2 победи и 2 загуби в последните си 4 двубоя от Висшата лига. Победите на тима бяха съответно над Норич Сити и над Куинс Парк Рейнджърс, а пораженията от Манчестър Юнайтед и Фулъм. Съставът на Стийв Кларк е седми в подреждането с актив от 33 точки, само на 5 от Топ 4. Единственият, който със сигурност пропуска срещата от ФА Къп е Крейг Доусън, докато Якоб, Мулумбу, Рейд, Попов и Олсън са под въпрос.

Прогноза: Куинс Парк Рейнджърс - Уест Бромич 1:1

Коефициенти от bet365:
КПР - 2.70
Равен - 3.50
Уест Бромич - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
КПР - 2.45
Равен - 3.20
Уест Бромич - 2.55

Мансфийлд - Ливърпул
Стадион: "Уан Кол", Мансфийлд
Дата: 06.01.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Андре Маринър

Ливърпул гостува на "Уан Коул Стейдиъм", където ще се изправи срещу Манфсийлд в битка за продължаване напред в турнира ФА Къп. Елените се подзовават в петия ешалон на английския футбол, където заемат 9-та позиция в подреждането, изоставайки на 12 точки от върха. Въпреки това, Мансфийлд се представят добре в последните си 4 мача, в които отбора регистира 3 побед и само 1 загуба. Домакините нямат проблеми с контузени играчи, като Джейк Спейгт и Мат Грийн се очаква да поведат нападението на елените.

Ливърпул също могат да се похвалят с подобна статистика, тъй като и мърсисайдци спечелиха 3 и загубиха веднъж в последните си 4 мача от Висшата лига. Съставът на Брендън Роджърс вече е осми в подреждането с 31 точки. Новото попълнение Даниел Стъридж вероятно ще направи дебюта си с червената фланелка. Джоунс пък се очаква да замени Рейна на вратарския пост.

Прогноза: Мансфийлд - Ливърпул 1:2

Коефициенти от bet365:
Мансфийлд - 16.00
Равен - 7.00
Ливърпул - 1.22

Коефициенти от Offsidebet:
Мансфийлд - 11.00
Равен - 5.50
Ливърпул - 1.20

Фулъм - Блекпул
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Димитър Бербатов и компания приема Блекпул в събота от 17:00 в двубой от турнира ФА Къп. Съставът на Мартин Йол значително понижи представянето си в последните си няколко срещи от Висшата лига, като котиджърс спечелиха само веднъж в последните си 5 мача. Това се случи в първия ден на годината, когато те надиграха Уест Бромич като гост с 2:1. Лондончани остават 13-ти във временното подреждане с актви от 24 точки. Деймиън Дъф е готов да се върне в игра, след като претърпя контузия впрасеца. Саймън Дейвис пък не се намира в добра форма, а Петрич и Диара са под въпрос.

Блекпул е 14-ти във временното класиране в Чемпиъншип, притежавайки 34 точки, като само 9 делят тима от зоната на изпадащите. Оранжевите, които се разделиха с елитния си статус през 2011 година, нямат победа в последните си 4 мача, в които записаха 2 равенства и 2 загуби. Дуото на Блекпул Том Инс и Алекс Баптист се очаква да започнат като титуляри. Мениджърът Майкъл Апълтън няма да може да разчита на Дико и Томас, който се върнаха в Уигън, след като договора им изтече. Йън Еват и Мат Филипс са аут за оранжевите, поради травми.

Прогноза: Фулъм - Блекпул 2:1

Коефициенти от bet365:
Фулъм - 1.70
Равен - 4.00
Блекпул - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 1.65
Равен - 3.50
Блекпул - 4.75

Уигън - Борнемут
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли

Уигън приема на Борнмут на "DW Стейдиъм" в среща от 3-я кръг на турнира ФА Къп. Латикс продължават да заемат позиция в зоната на изпадащите, като за момента има е 18-ти със спечелени 18 на брой точки, толкова колкото притежава и 17-ти Саутхемптън, но светците имат по-добра голова разлика. Съставът на Роберто Мартинес записа само 1 победа в последните си 8 двубоя от Висшата лига, като това се случи на 29 декември миналата година, когато Латикс постигнаха класика 3:0 като гост на Астън Вила. В останалите 7 срещи Уигън записа само 1 равенство и 6 поражения. Роберто Мартинес вероятно ще заложи на обичайните играчи, като единствено Бен Уотсън и Алтолин Алкарас пропускат срещата заради травми.

Борнмут са отбор, който спечелиха промоция за Лига 1, като за момента тима се представя добре, заемайки седмото място в подреждането, като само 8 делят отбора от първото място. Черешите нямат загуба от средата на месец октомври, като от тогава насам са регистирали само 4 равенства.

Прогноза: Уигън - Борнмут 1:0

Коефициенти от bet365:
Уигън - 1.83
Равен - 3.75
Борнемут - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Уигън - 1.75
Равен - 3.40
Борнемут - 4.20

Астън Вила - Ипсуич
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Джон Мос

Намиращия се в труден период тим на Астън Вила приема Ипсуич Таун в среща от 3-я кръг на турнира ФА Къп. Бирмингамци са един от отборите във Висшата лига, който изглежда ще се бори за оцеляването си през този сезон. За момента съставът на Пол Ламбърт е 16-ти в класирането, като само точка дели Вила от опасната зона. В средата на декември миналата година виланите зарадваха феновете си с победа с 3:1 като гости на Ливърпул, но след това записаха 3 поредни загуби, а в последния кръг и равенство срещу Суонзи Сити. Шей Гивън се очаква да започне като титуляр в срещата с Ипсуич, докато аут са - Н'Зогбя, Дън, Влаар, Агбонлахор, Бейкър, Бент и Гаднър.

Ипсуич определено напредва под ръководството на Мик МикКарти, след като тима спечели 10 точки в последните си 6 мача в Чемпиъншип. За жалост сините не се представиха добре в първата си среща през новата година, тъй като загубиха с 3:0 у дома от Брайтън. Така трактористите останаха 19-ти в подреждането с актив от 30 точки. Нападателят на гостите Майкъл Чопра може да се появи като титуляр на мястотона DJ Кембъл, а Емануел Томас ще започне в средата на терена.

Прогноза: Астън Вила - Ипсуич 1:0

Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 1.90
Равен - 3.75
Ипсуич - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Астън Вила - 1.80
Равен - 3.35
Ипсуич - 4.00

Питърбро - Норич
Стадион: "Лондон Роуд", Питърбро
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

Елитния Норич Сити гостува на Питърбъроу в двубой от турнира ФА Къп. Шикозните вече се намират извън зоната на изпадащите в Чемпиъншип, като само по-добрата голова разлика от Шефилд Уензди спасява тима. Въпреки това, Питърбъроу се представи отлично в последните си 5 изиграни срещи, като спечели 4 от тях, като именно спечелените 12 точки помогнаха на отбора да се измъкне от опасното място, което заемаше.

За разлика от Питърбъроу, Норич Сити не може да се похвали със същите показатели, след като канарчетата загубиха последните си 4 мача от Висшата лига. Те бяха съответно срещу Уест Бромич, Челси, Манчестър Сити и Уест Хем. Това измести тима до 12-та позиция в подреждането с актив от 25 точки. Грант Холт се очаква да се върне в игра за Норич, след като се възстанови от разтежение, но Стийв Морисън и Стивън Уайттейкър продължават да са аут, поради травми.

Прогноза: Питърбъроу - Норич Сити 2:1

Коефициенти от bet365:
Питърбро - 3.50
Равен - 3.60
Норич - 2.15

Коефициенти от Offsidebet:
Питърбро - 3.20
Равен - 3.30
Норич - 2.00

Челтенъм - Евертън
Стадион: "Ейби Бизнес", Челтенъм
Дата: 07.01.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Кевин Френд

Миналата година тима на Марк Йеитс посрещна Тотнъм в същата фаза на ФА Къп и не успя да се справи, а сега на гости идва петкратен носител на най-стария трофей в света. За капак гостите са в невероятна форма, а за тях се завърна и лидера Маруан Фелаини. 

Домакините ще разчитат на опитния Дарън Картър в средата на терена, който ще играе зад нападателите във форма Шон Харад и Каид Мохамед. Тима притежаваше и двама играчи под наем от Рединг - Джейк Тейлър и Лоусън Д'Ат. Техните договори изтекоха преди два дни и те няма да вземат участие в срещата.

За Евертън много звезди могат да получат почивка, сред които Леон Озмън и Тим Хауърд, а може би и Фелаини. Тони Хибърт и Шеймъс Коулман са контузени, така че младокът Шейн Дъфи може да започне на десния бек. Дарън Гибсън и Кевин Миралаш са с травми.

Прогноза: Чалтенъм - Евертън 1:3

Коефициенти от bet365:
Челтенъм - 10.00
Равен - 5.25
Евертън - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Челтенъм - 8.50
Равен - 4.60
Евертън - 1.30

Суонзи - Арсенал
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 06.01.2013г.
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб

Безспорно сблъсъкът на трети кръг на ФА Къп ще е именно тази среща. Двата тима от Висшата лига гарантират голове и зрелище, когато Арсенал пътува до Уелс. В последните сезони артилеристите се затрудняват значително в далечните гостувания, но според много от специалистите са фаворити.

Миналата година тима на Арсен Венгер загуби с 3:2 на гости тук, но в Лондон спечели с 2:0. Топ-реализаторът Мичу е във форма и отново на крака след като претърпя контузия покрай коледните празници. Точно когато неговата голова серия секна за малко поради тази причина, Дани Греъм се появи на сцената с важни попадения, така че атаката на домакините е впечатляваща. 

За Арсенал човекът във форма е Тио Уолкът, а дузпаджията Микел Артета също допринася с атакуващия си стил. Двата тима играят атакуващо и допускат лесно голове, така че такива вероятно няма да липсват в този мач.

Прогноза: Суонзи - Арсенал 3:2

Коефициенти от bet365:
Суонзи - 3.25
Равен - 3.75
Арсенал - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Суонзи - 3.10
Равен - 3.40
Арсенал - 2.05


Уест Хем - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 05.01.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън

"Червените дяволи" поемат на път в опита си да достигнат до триумф в най-стария футболен турнир за първи път от 2004-та година насам. Тима спечели това отличие преди близо 9 години след като матира Милуол на финал тогава. Сега обаче препятствието в трети кръг не е леко.

Карлтън Коул ще започне в атака за домакините, след като Анди Керъл още е аут. В отсъствието на Мохамед Диаме, Матю Тейлър може да получи шанс в средата, но Джак Колисън също е на линия. Кевин Нолан се завръща от наказание.

Сър Алекс вероятно ще даде почивка на най-добре представящите се за Юнайтед хора през сезона, а именно Майкъл Карик, Патрис Евра и Робин ван Перси. Уейн Рууни все още е контузен, но Дани Уелбек и Чичарито са на линия. Том Клевърли и Шинджи Кагава ще застанат в средата, а в отбрана вероятно ще видим Неманя Видич и Крис Смолинг. Нани и Андерсон са аут, но Фил Джоунс може да се завърне в състава.

Прогноза: Уест Хем - Манчестър Юнайтед 1:2

Коефициенти от bet365:
Уест Хем - 5.00
Равен - 4.00
Манчестър Юнайтед - 1.75

Коефициенти от Offsidebet:
Уест Хем - 4.75
Равен - 3.50
Манчестър Юнайтед - 1.65

Болтън - Съндърланд
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Това са два отбора, които със сигурност ще искат да оставят формата от лигата зад гърба, в опит да продължат максимално напред именно тук в най-стария футболен турнир. Този мач е добре дошъл и за тима на Дъги Фрийдман и за този на Мартин О'Нийл.

След като се завърнаха срещу Лийдс през седмицата, Беник Афобе и Давид Нгог ще искат да започнат тази среща за Болтън. Марк Дейвис, Джош Вела и Дейвид Уитър са аут, докато Мат Милс и Стюарт Холдън не са възстановени.

Вторник донесе загуба на Мартин О'Нийл от Ливърпул. Джон О'Шей пропусна срещата с вирус и може да започне сега. Лий Кетърмол и Уес Браун са дълготрайно аут. 

Това са два отбора със страхотна история в турнира. Болтън е първия носител на титлата откакто финалите са на стадион "Уембли", а Съндърланд спечели по най-шокиращия начин състезанието през 1973-та, когато победи Лийдс на финал.

Прогноза: Болтън - Съндърланд 1:1

Коефициенти от bet365:
Болтън - 2.80
Равен - 3.50
Съндърланд - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Болтън - 2.55
Равен - 3.15
Съндърланд - 2.50

Саутхемптън - Челси
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

"Светците" никога не са губили мач срещу Челси във ФА Къп. Домакините успяха да задържат Арсенал в миналия кръг на състезанието и сега ще са с приповдигнато настроение, а за капак тима на Рафаел Бенитес не успя да надделее над КПР през седмицата.

Вероятно топ-реализаторът на Саутхемптън Рики Ламбърт най-накрая ще получи заслужена почивка, а шанс ще бъде даден на 18-годишният Джеймс Уорд-Прауз. Дълготрайно контузен е капитанът Адам Лалана, но освен него тима е напълно здрав.

Челси ще иска да се върне на пътя на победата след КПР. Рос Търнбул ще продължи на вратата заради травмата на Петр Чех, а тима вече дълго време е без Джон Тери и Ориол Ромеу. 

Прогноза: Саутхемптън - Челси 2:1

Коефициенти от bet365:
Саутхемптън - 5.50
Равен - 4.00
Челси - 1.70

Коефициенти от Offsidebet:
Саутхемптън - 4.75
Равен - 3.50
Челси - 1.65

Брайтън - Нюкасъл
Стадион: "Америкън Експрес", Брайтън
Дата: 05.01.2013г.
Час: 14:45
Съдия: Лий Пробърт

Нюкасъл напусна в четвъртия кръг миналата година, но сега ще търси реабилитиране пред своите фенове. Тима пътува на гости на отбор от Чемпиъншип, който има какво да доказва, след като елиминира Нюкасъл преди година. Двата отбора имат 6 срещи във ФА Къп и 18 изобщо.

Тима на Нюкасъл ще е отслабен, така че домакините ще използват това - освен всичко Нюкасъл няма победа на гости през сезона. Нападателят във форма Крейг Макайл-Смит ще търси голове, след като вече има 11 в Чемпиъншип. Бившият нападател на Нюкасъл Казанга ЛуаЛуа ще е зад него.

Алан Пардю има много проблеми с контузени играчи, но все пак ще даде почивка на доста от имената си. Новото попълнение Матю Дебюши няма да може да дебютира, след като пристигна в петък, а Хатем Бен Арфа и Йохан Кабайе са дълготрайно аут. Стивън Тейлър и Дани Симпсън също са контузени, а Пардю намекна, че Сами Амеоби ще започне в този мач след силните си представяния.

Прогноза: Брайтън - Нюкасъл Юнайтед 1:1

Коефициенти от bet365:
Брайтън - 2.70
Равен - 3.50
Нюкасъл - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Брайтън - 2.50
Равен - 3.20
Нюкасъл - 2.50

Кристъл Палас - Стоук Сити
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик

Кристъл Палас не показва най-добрите си представяния в това състезание. Домакините не са спечелили нито един от последните си 3 мача в турнира. Всъщност, те губеха в резултата дори на полувремената на тези мачове. В тези срещи тима допусна над 2.5 гола без изключение.

Стоук Сити се представя противоречиво в лигата на Англия напоследък, след като показваше перфектна игра в отбрана. След убедителна победа над Ливърпул тима допусна равенство у дома си от Саутхемптън, допускайки 3 гола, а след това и Манчестър Сити вкара 3 на Стоук, но на "Етихад". Гостите имат какво да доказват и са фаворити в срещата.

Прогноза: Саутхемптън - Стоук Сити 2:3

Коефициенти от bet365:
Кристъл Палас - 3.00
Равен - 3.50
Стоук Сити - 2.45

Коефициенти от Offsidebet:
Кристъл Палас - 2.75
Равен - 3.20
Стоук Сити - 2.30


Тотнъм - Ковънтри
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 05.01.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Нейлър

Тотнъм посреща стар враг в третия кръг на ФА Къп. Тима ще иска да започне състезанието със стил, след като бе разочарован на полу-финал миналата година. Ковънтри, който се намира в Лига 1, победи Тотнъм на финал през 1987-ма година.

Скот Паркър може най-накрая да получи шанс за игра след завръщането си от контузия. Беноа Асу-Екото също се завърна, но този мач идва твърде скоро за него. Андрос Таунсенд, Том Хъдълстоун и Яго Фалке ще получат шанс да впечатлят. Брад Фридел пък може да застане на врата.

"Небесно сините" идват в тази среща от загуба, но тя бе първа от 10 мача насам. Макар да започнаха годината по този начин, тима впечатли с 8 сухи мрежи преди загубата.

Прогноза: Тотнъм - Ковънтри 3:0

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 1.20
Равен - 7.50
Ковънтри - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Тотнъм - 1.16
Равен - 6.25
Ковънтри - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212