Ливърпул е готов за втори успех на Анфийлд


П. Пенков

Ливърпул е готов за втори успех на Анфийлд

Ливърпул - Уигън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 17.11.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


В събота Уигън гостува на "Анфийд", където ще се изправи срещу Ливърпул в двубой от 12-я кръг от Висшата лига на Англия. Домакините от Мърсисайд записаха равенства в последните си 3 мача от първенството, като последния от тях беше преди седмица срещу Челси на "Стамфорд Бридж". Лондончани първи поведоха в резултата, но в последствие през втората част червените намериха начин да върнат едно попадение и да си тръгнат с точката. Съставът на Брендън Роджърс усложни целта си за продължване извън груповата фаза на Лига Европа след загуби с 1:0 като гост на Анжи Махачкала през средата на миналата седмица. По този начин мърсисайдци станаха втори в група А, с точка по-малко от Анжи, с еднакъв точков актив с третия Йънг Бойс и само на 2 точки пред четвъртия Удинезе.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс вероятно ще промени схемата на игра, като ще заложи на 4-ма в защита, след като реши да експериментира с 3-ма срещу Челси преди седмица. Хосе Енрике се очаква да запази титулярното си място след доброто си представяне срещу сините, а Глен Джонсън може да замени Уиздъм на десния фланг. Големият проблем в отбрана за червените е евентуалното отсъствие на централните защитници Шкъртел и Агер, които все още са под въпрос за мача. Лукаш, Борини и Кели обаче със сигурност пропускат двубоя на "Анфийлд".

Гостуващият Уигън е само на точка зад Ливърпул във временното подреждане, като при евентуална победа е възможно тима да се изкачи до 10-та позиция. Преди седмица съставът на Роберто Мартинес загуби с 1:2 домакинството си на 5-я Уест Бромич Албиън, прекъствайки серията на Латикс от 2 поредни победи във Висшаа лига. Те бяха постигнати съответно с 2:1 срещу Уест Хем и с 1:0 като гост на Тотнъм. За съжаление обаче Уигън не успя да продължи участието си в следващия кръг от Купата на Лигата, след като загуби от Брадфорд Сити след изпълнение на дузпи.

Роберто Мартинес също има проблеми с контузени и ненапълно възстановени играчи преди гостуването на Ливърпул. Джеймс МакАртър, който пропусна последните две срещи на тима остава под въпрос и за този уикенд. За радост на феновете, Шон Малони трябва да се върне в игра, след като отпадна от групата на Шотландия, поради контузия. Рио Миячи е под въпрос, докато Алкарас и Крусат няма да пътуват със съотборниците си за Ливърпул.

Прогноза: Ливърпул - Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

28 октомври Евертън - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
31 октомври Ливърпул - Суонзи 1:3 (Купа на Лигата)
04 ноември Ливърпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
08 ноември Анжи Махачкала - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
11 ноември Челси - Ливърпул 1:1 (Висша лига)

Уигън:

20 октомври Суонзи - Уигън 2:1 (Висша лига)
27 октомври Уигън - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
30 октомври Уигън - Брадфорд 0:0 - 2:4 сл. дузпи (Купа на Лигата)
03 ноември Тотнъм - Уигън 0:1 (Висша лига)
10 ноември Уигън - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Уигън

14 срещи
7 победи за Ливърпул
5 равенства
2 победи за Уигън
Голова Разлика: 21:10 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.44
Равен - 4.33
Уигън - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.47
Равен - 4.20
Уигън - 6.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194