Дербито на Лондон ще завърши без победител


П. Пенков

Дербито на Лондон ще завърши без победител

Арсенал - Фулъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 10.11.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В дербито на Лондон в съботния ден от 11-я кръг от Висшата лига на Англия, Арсенал и Фулъм се изправят един срещу друг в битка на "Емирейтс Стейдиъм". Атмосферата преди дербито е приповдигната, порафи факта, че и двата отбора заемат позиции един до друг във временното подреждане с еднакъв брой от точки, като сътоветно артилеристите са 7-ми, поради по-добрата си голова разлика, докато котиджърс са 8-ми. Съставът на Арсен Венгер не се представя никак убидително през през последния месец във Висшата лига, като тима редува победа/поражение. Преди седмица топчите регистираха 3-та си загуба от старта на кампанията, след като не успяха да се противопоставят на Манчестър Юнайтед, губейки с 2:1 на "Олд Трафорд". Освен това Арсенал срещна трудности и при продължаването си в Купата на Лигата, като се стигна до продължения срещу Рединг, като в крайна сметка лондончани победиха с 7:5. В допълнение тима ще трябва да води битка за продължаването си извън груповата фаза на Шампионска лига, след като отбора инкасира само 7 точки след първите си 4 изминали двубоя. Бербо и компания са далеч по-стабилни в представянето си, като тима няма загуби в последните си четири мача от първенството. В три от тях съставът на Мартин Йол записа равенства, а в един успя да вземе трите точки - срещу Астън Вила с 1:0 на "Крейвън Котидж".

Наскорозавърналият се в игра за Арсенал - Джак Уилшър ще пропусне дербито с Фулъм, след като получи червен картон миналия уикенд. Арън Рамзи пък е под въпрос, поради болки в слабините. Тио Уолкът може да се появи като титуляр, след като отбеляза през седмицата срещу Шалке, докато Жервиньо и Окслейд-Чембърлейн най-вероятно няма да бъдат включени в срещата. Венгер ще трябва да избира между Сантош и Вермаелен на левия фланг, след като Гибс все още се възстановява от травмата си.

Съставът на Фулъм няма толкова много проблеми с контузени играчи като градския си съперник, като единствено Саймън Дейвис е аут. Стийв Сидуел може да излезе като титуляр, след като той вкара изравнителното попадение срещу Евертън. Брайън Руис трябва да запази мястото си до Бербатов в предни линии.

Прогноза: Арсенал - Фулъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 октомври Арсенал - Шалке 04 0:2 (Шампионска лига)
27 октомври Арсенал - КПР 1:0 (Висша лига)
30 октомври Рединг - Арсенал 5:7 сл. прод. (Купа на Лигата)
03 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:1 (Висша лига)
06 ноември Шалке 04 - Арсенал 2:2 (Шампионска лига)

Фулъм:

29 септември Фулъм - Манчестър Сити 1:2 (Висша лига)
07 октомври Саутхемптън - Фулъм 2:2 (Висша лига)
20 октомври Фулъм - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
27 октомври Рединг - Фулъм 3:3 (Висша лига)
03 ноември Фулъм - Евертън 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Фулъм

46 срещи
30 победи за Арсенал
9 равенства
7 победи за Фулъм
Голова Разлика: 99:50 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.50
Равен - 4.33
Фулъм - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.53
Равен - 3.75
Фулъм - 6.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154