Ще успее ли Норич да излезе от опасната зона?


П. Пенков

Ще успее ли Норич да излезе от опасната зона?

Норич - Арсенал
Стадион: "Кероу Роуд", Норич
Дата: 20.10.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Пробърт


В последна среща от съботния ден в английската Висша лига, Арсенал гостува на Норич Сити от 19:30 часа. Канарчетата са предпоследни във временното класиране, като тима все още няма победа през този сезона. В допълнение съставът на Крис Хютън е в серия от 3 поредни поражения, като това от една страна се дължи на съперниците, които трябваше да срещне тима, а именно Нюкасъл, Ливърпул и Челси. Добрата новина за феновете на Норич е, че тима успя да продължи борбата си в Купата на Лигата, след като победи Донкастър Роувърс с 1:0 на "Кероу Роуд".

Робърт Снодграс, който пропусна двубоя с Челси, както и не взе участие с националния отбор на Шотландия, след като нарани глезена си, остава под въпрос за мача този уикенд, като вероятно ще бъде подложен на късен фитнес тест. Якоб Бътърфийлд е близо до завръщането си отново в игра, но това едва ли ще се случи срещу Арсенал. Хари Кейн със сигурност няма да може да помогне на съотборниците си срещу Арсенал, докато Саймън Лапин и Стивън УайтТейкър са под въпрос за срещата.

Арсенал заемат седмата позиция в класирано, но при евентуална победа ще могат да се изкачат напред, тъй като разликата между 3-я Манчестър Сити и 7-мото място е само 3 точки. Артилеристите не се представиха никак убедително в последните си 3 мача, в които отбора успя да спечели само 4 точки. Една от тях беше извоювана при равенството 1:1 срещу Манчестър Сити, но седмица след двубоя с гражданите, Арсенал загуби у дома градското дерби с Челси. На 6 октомври съставът на Арсен Венгер се реваншира на феновете си, записвайки 3-та победа на тима досега през сезона, побеждавайки Уест Хем като гост с 3:1. От друга страна пък не доброто представяне на тима във Висшата лига, констрастира с това в Шампионска лига, където топчите са временни лидери в група B с максимален актив от точки, след като победиха Монпелие и Олимпиакос с 2-те си изиграни срещи до момента.

Проблемите с контузени играчи в състава на Арсенал продължават, като Арсен Венгер отново ще бъде изправен пред предизвикателство с изибрането на стартовите 11 за гостуването на Норич. Тио Уолкът получи травма по време на срещата на Англия със Сан Марино, както и Кийрън Гибс. Двамата се присъединяват към лазерата на тима, където още се намират Роситцки, Фабиански, Шчесни и Абу Диаби. Емануел Фримпонг, Джак Уилшър и Бакари Саня са под въпрос, тъй като и тримата не са  добра физическа кондиция.

Прогноза: Норич Сити - Арсенал 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Норич:

15 септември Норич - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
23 септември Нюкасъл - Норич 1:0 (Висша лига)
26 септември Норич - Донкастър 1:0 (Купа на Лигата)
29 септември Норич - Ливърпул 2:5 (Висша лига)
06 октомври Челси - Норич 4:1 (Висша лига)

Арсенал:

23 септември Манчестър Сити - Арсенал 1:1 (Висша лига)
26 септември Арсенал - Ковънтри 6:1 (Купа на Лигата)
29 септември Арсенал - Челси 1:2 (Висша лига)
03 октомври Арсенал - Олимпиакос 3:1 (Шампионска лига)
06 октомври Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Норич - Арсенал

44 срещи
8 победи за Норич
17 равенства
19 победи за Арсенал
Голова Разлика: 79:46 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Норич - 6.00
Равен - 4.20
Арсенал - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Норич - 5.50
Равен - 4.00
Арсенал - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140