Челси и Ливърпул ще завършат наравно в редовното време


П. Пенков

Челси и Ливърпул ще завършат наравно в редовното време

Ливърпул - Челси
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 05.05.2012г.
Час: 19:15
Съдия: Фил Дауд


В събота от 19:15 часа Ливърпул и Челси излизат един срещу друг на "Уембли" във финала за Купата на Футболната Асоциация на Англия. Съставът на Кени Далглиш вече триумфира с Карлинг Къп през настоящата кампания, докато лондончани са на път да спечелят най-големия европейски клубен турнир - Шампионската лига. Челси сториха това, след като отстраниха Барселона с общ резулат 3:2 в полуфиналната фаза, като ще изправят срещу Байерн Мюнхен на финала. Съставът на Роберто Ди Матео вероятно няма да може да постигне целта си във Висшата лига, а именно отбора да завърши в Топ 4, тъй като остават два кръга до края на сезона, а сините се намират на 6-та позиция на четири точки зад целта. Ако Челси не беше загубил у дома от Нюкасъл с 2:0 преди няколко дни, то със сигурност шансовете на тима за финиширане в четворката щяха да бъдат съвсем реални и постижими.

Гари Кейхил и Давид Луиш остават аут за предстоящия финал, поради контузии, което означава, че Тери и Иванович ще си партинират в центъра на отбраната, докато Босигнва ще заеме позиция отдясно. Ди Матео може да промени игровата схема на 4-2-3-1. Коул, Мата и Лампард се завърщат, след като им бе дадена почивка, докато Дидие Дрогба трябва да започне като титуляр, като най-вероятно Фернандо Торес няма бъде част от стартовите 11 срещу бившия си клуб.

Въпреки доброто представяне на червените в Карлинг Къп и ФА Къп, отбора остава трагичен в представянето си във Висшата лига, като повтаря постиженията от последните два сезона. Ливърпул за момента се намира на осмата позиция в класирането с актив от 49 точки, като преди няколко дни тима регистрира седмото си поражение на собствен терен през настоящата кампания, след като загуби с 1:0 от Фулъм, като Котиджърс не бяха стигали никога през историята си до трите точки на "Анфийлд".

Както Челси, Ливърпул няма да може да разчита на двама от своите играчи - това са Лукас и Адам, които няма да могат да се включат в игра до началото на следващата кампания. Рейна, Джонсън, Агер, Джерард и Суарес се завръщат в игра, след като Кени Далглиш и даде почивка в мача през седмицата. Керъл трябва да запази мястото си, докато Даунинг има шанс да се появи в титулярната листа за мача.

Прогноза: Челси - Ливърпул 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

10 април Блекбърн - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
14 април Ливърпул - Евертън 2:1 (ФА Къп)
22 април Ливърпул - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
28 април Норич - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
01 май Ливърпул - Фулъм 0:1 (Висша лига)

Челси:

18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)
21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
24 април Барселона - Челси 2:2 (Шампионска лига)
29 април Челси - КПР 6:1 (Висша лига)
02 май Челси - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

152 срещи
68 победи за Ливърпул
33 равенства
51 победи за Челси
Голова Разлика: 229:207 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.87
Равен - 3.25
Челси - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.95
Равен - 3.15
Челси - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145